Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U IME OBITELJI

Željka Markić: 'Odluka Ustavnog suda dokazuje da radimo po zakonu'

željka markić u ime obitelji
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/4
14.11.2013.
u 18:26

Zlatko Hasanbegović, jedan od članova inicijative, rekao je da su proteklih dana bili izloženi neviđenom medijskom terorizmu

– Čestitam ustavnim sucima što su izdržali pritiske kakve još nismo vidjeli u Hrvatskoj – rekla je Željka Markić, članica Organizacijskog odbora Građanske inicijative "U ime obitelji", na konferenciji za novinare održanoj nakon što je Ustavni sud odlučio da će se referendum o braku ipak održati, prenose 24 sata.

Markić je rekla kako je odluka Ustavnog suda potvrdila da je inicijativa u posljednjih šest mjeseci napravila sve u skladu sa zakonom te da u referendumskom pitanju nema ništa diskriminatorno. Dodala je da kampanju i sve aktivnosti financiraju donacijama. Otkrila je kako im je DIP rekao da mogu biti promatrači na referendumu, ali ne mogu biti u odborima.

Zlatko Hasanbegović, jedan od članova inicijative, rekao je da su proteklih dana bili izloženi neviđenom medijskom terorizmu.

– Voditeljima inicijative i stotinama tisuća građana podmeću se odvratne laži koje nemaju veze ni s ničim – kazao je Hasanbegović.

Iz inicijative su se oglasili i priopćenjem, čestitajući ustavnim sucima što su donijeli odluku koja se temelji na Ustavu.

"Ustavni sud donio je odluku kojom potvrđuje da je sve što je vezano za ovu inicijativu u skladu s Ustavom. Još je jednom naglašeno da se referendumom ne krše ničija ljudska prava i da nema diskriminacije. Građanska inicijativa sada očekuje da se aktualna vlast prestane baviti antireferendumskom kampanjom i da novac poreznih obveznika počnu trošiti kako bi objektivno informirali birače i osigurati im njihovo temeljno ljudsko pravo", poručili su iz inicijative.

Komentara 55

MA
malamlak
18:42 14.11.2013.

maločas sam čula pusičku na Novoj gdje je zamolila građane da 1. prosinca glasuju protiv bez razlike što o toj temi misle. Mislim da nema gluplje žene u hrvatskoj politici!

AN
Androniko
18:51 14.11.2013.

Čestitke Ustavnom sudu koji je, mora se priznati, trenutno jedna od rijetkih institucija koja ne podliježe pritiscima bilo koje ideološke strane! Prvi građanski referendum mora biti uspješan!

MA
maxxxx
18:45 14.11.2013.

dok pratim "naše" medije stvarno se pitam ko je tu manjina a ko većina, no donekle ih mogu razumjeti, jer se ipak treba dodvoriti stranim gospodarim, koji btw. to što se nama nameća nisu uspjeli provesti u svojim državama (Austriji i Njemačkoj), no referendum će najbolje pokazati odnos snaga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije