Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUT SVILE

Mario Rendulić ušao u izvršni odbor Međunarodne komore

Foto: Robert Anic/PIXSELL
07.12.2019.
u 11:28

Bivši predsjednik Stjepan Mesić primio je nagradu SRCIC-a za životno djelo

Predsjednik Kineske jugoistočno europske poslovne asocijacije (CSEBA) Mario Rendulić ušao je u Izvršni odbor Međunarodne komore zemalja Puta svile (Silk Road Chamber of International Commerce, SRCIC).

Četvrti godišnji summit poslovnog puta svile održava se u kineskom gradu Xian. To je trenutna lokacija Tajništva SRCIC-a.

Summit se osvrnuo na prve četiri godine zajedničkog rada Komore međunarodne trgovine na putu svile (SRCIC) koja trenutno okuplja 218 organizacijskih članica iz 82 države: nacionalne gospodarske komore, poslovna udruženja i druge važne međunarodne poslovne platforme. 

SRCIC, koji služi kao most između vlada i poduzeća, na ovom godišnjem skupu ocijenio je rad svojih organizacijskih članova, konkretne rezultate Inicijative pojasa i cesta (BRI) i trenutne izazove u globalnoj ekonomiji, uključujući trgovinski jednostranost i protekcionizam, povećana ekonomska nestabilnost, klimatske promjene i drugo.

Članovi organizacije su ponovno imenovali Lu Jianzhonga, na novi mandat na dužnosti predsjednika SRCIC-a. Stjepan Mesić, bivši predsjednik Hrvatske, primio je nagradu SRCIC za životno djelo za svoj doprinos od uspostave SRCIC-a i za ulogu višeg savjetnika.

Iz CSEBA-e poručuju kako je izbor Maria Rendulića u Izvršni odbor SRCIC-a dokaz kako je prepoznat rad CSEBA-e na promociji SRCIC-a i Inicijative pojasa i puta te konkretne rezultate u uspostavljanju poslovnih veza između Kine, Hrvatske i regije jugoistočne Europe

Silk Road Chamber of International Commerce organizacija je koja povezuje stotinjak gospodarskih komora na Putu svile, a čiji je i CSEBA punopravni član od kraja 2017. godine. To je prva neprofitna i nevladina međunarodna poslovna konfederacija nazvana po Putu svile.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije