Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

USKOK tražio Turudićevo izuzeće, odgođen početak suđenja

Turudić je prijedlog za izuzeće odbio jer smatra da je to odugovlačenje postupka
12. ožujka 2018. u 11:06 24 komentara 3102 prikaza
Zagreb: Odgođeno je pripremno ročište na suđenju Marini Lovrić Merzel
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Sudac zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić danas je ponovno odbio nagodbu Uskoka s poduzetnikom Željkom Žužićem koji je kao suoptuženik bivše SDP-ove županice Marine Lovrić Merzel priznao da joj je dao sto tisuća eura mita, iako je Vrhovni sud u prosincu zaključio da Turudić nagodbu ranije nije mogao odbiti.

Marina Lovrić Merzel Marina Lovrić Merzel Pamtila je rođendane stranačkih dužnosnika i igrala na njihov ego

Prije početka glavne rasprave USKOK je danas opet predložio nagodbu za izuzeće Željka Žužića.

Sudac Ivan Turudić je suprotno odredbama Vrhovnog suda ponovno odbio tu nagodbu. Turudić je prijedlog za izuzeće odbio jer smatra da je to odugovlačenje postupka. 

Nakon što je sudac po drugi put odbio nagodbu Uskok je zatražio njegovo izuzeće, a početak suđenja je odgođen.

Zagreb: Odgođeno je pripremno ročište na suđenju Marini Lovrić Merzel
1 / 12
Zagreb: Odgođeno je pripremno ročište na suđenju Marini Lovrić Merzel

Kada je Turudić prvi put odbio nagodbu na uvjetnu kaznu od godine dana Uskok je podnio zahtjev za zaštitu zakonitosti, kojega je najviša sudska instanca krajem prošle godine usvojila. Tom odlukom Vrhovni sud je ustvrdio da sudovi ne bi smjeli intervenirati u sadržaj nagodbi optuženika i tužiteljstva i okolnosti slučaja, već samo kontrolirati njihovu zakonitost.

Uskok je i ranije tvrdio da za odbijanje nagodbe i izdvajanje zapisnika i snimke Žužićeva ispitivanja u kojem je teretio bivšu županicu ne postoji nikakvo uporište s obzirom na to da je taj zapisnik dokaz na kojem je utemeljena optužnica i preduvjet za podizanje optužnice koju je već potvrdilo optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda.

No, odvjetnik bivše županice Čedo Prodanović tada je isticao da je Žužić primjer kako "sve što Uskok servira sudovima više ne prolazi bez upita tako da se njihova statistika od devedeset posto uspjeha u ovakvim slučajevima svodi na razumnije mjere".

Uskok Lovrić Merzel tereti da je sa svojim suoptuženicima odgovorna za niz nezakonitosti - od primanja mita i pranja novca do neosnovanog plaćanja savjetnika, preplaćivanja zgrade za Hitnu pomoć i trošenja javnog novca na zabave.

Uz tu bivšu lokalnu moćnicu, koja je nakon uhićenja provela više od pet mjeseci u istražnom zatvoru, te Žužića optuženi su i ostali akteri te korupcijske priče - predsjednik Nadzornog odbora Cesta Sisak Silvijo Kobešćak, Bernard Popec koji je županiji prodao zgradu za Hitnu pomoć, njezin nećak Dalibor Rožanković i voditelj u Hrvatskim šumama Zvonko Rožić.

Marina Lovrić Merzel bivša županica Vrhovni sud usvojio žalbu USKOK-a u slučaju Marine Lovrić Merzel Željko Žužić VLASNIK SOLIDUMA Žužić zbog neplaćanja poreza sporazumno osuđen na šest mjeseci zatvora marina lovrić merzel Iskoristila položaj Novi problemi Marine Lovrić Merzel – Županija je tuži i traži 5,6 mil. kn
Šibenik: Ispred nekih trgovina već se stvaraju gužve
RAZLIČIT STANDARD ŽIVOTA
Vratio se iz Irske i razočarao: ‘Neki su proizvodi u Hrvatskoj luksuz i dvostruko skuplji nego u Dublinu'
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
 • Avatar ČUBE
  ČUBE:

  Nikad nije pohađala medicinsku školu u Bihaću ali je završila večernju i to sa 24 godine, ima diplomu prometnog fakulteta ali je se profesor kod kojeg je diplomirala uopće ne sjeća. A što želiš biti kad odrasteš poviče neko od ... prikaži još! djece iz klupe .. " doktorica " ... kaže Marina i postade doktorica. Nosila je velike dioptrijske naočale i krako podšišanu kosu ukroćenu sa dvije ukosnice. Eto nešto dobro i od Marine - dvije ukosnice.

 • Deleted user:

  čim je brani čedo sigurno ima puno love koja je nestala

 • pemar:

  nisam sudski stručnjak ali podržavam gos.Turudića jer je on jedan od rjetko poštenih sudaca