Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
želi manju kaznu

Žužić sprema još jednu nagodbu s tužiteljstvom

željko žužić
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
04.04.2016.
u 16:34

Zbog sumnje u financijske malverzacije Žužić je bio uhićen krajem 2013. a u pritvoru je proveo tri mjeseca

Vlasnik trgovačkog centra Solidum Željko Žužić mogao bi se krajem mjeseca nagoditi s tužiteljstvom i biti sporazumno osuđen zbog optužbi da je od 2007. do 2010. izbjegao plaćanje 47,6 milijuna kuna poreza i na nezakonit način stekao nekretnine vrijedne preko 430 milijuna kuna.

Žužić, kako se neslužbeno doznaje, sprema nagodbu s tužiteljstvom, što znači da bi, u zamjenu za nešto manju kaznu mogao priznati nedjelo te biti pravomoćno osuđen bez dugotrajnog i skupog suđenja.

Krivnju u ovom slučaju Žužić je priznao još pred istražiteljima, kada je potvrdio da ima porezni dug, ali se nije želio očitovati o njegovoj visini.

Zbog sumnje u financijske malverzacije Žužić je bio uhićen krajem 2013. a u pritvoru je proveo tri mjeseca. Nakon toga je postao ključni svjedok, ali i suoptuženik bivše SDP-ove županice Marine Lovrić Merzel kojoj je navodno dao 100.000 eura mita kako bi njegova tvrtka na natječaju osvojila 50 posto udjela u Cestama Sisak.

Žužić je i u tom slučaju priznao krivnju i nagodio se s Uskokom, no sudac zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić tu nagodbu nije prihvatio, pojašnjavajući da je nepravedna, odnosno da je predložena kazna preniska. O tome nakon žalbe Žužićeve obrane odlučuje Vrhovni sud.

>> Zbog bolesti Željka Žužića odgođeno optužno vijeće

Komentara 2

Avatar Peterančan
Peterančan
17:33 04.04.2016.

I na kraju bude lik dobil mjesec dana uvjetno i lova mu bu ostala. A frajer kaj je na cesti popil flašu pive ide u čorku na godinu i pol. Uzalud nam ova naša Hrvatska, ako su suci još izz partijskog sustava, kumrovečki đaci s pogledom na udbu.

Avatar Melankolija
Melankolija
18:56 04.04.2016.

Hahaha,..kako ovo? Jesi li kriv ili nisi? Alo jesi, prdekana do zuba, a ako nisi idi kuci. Kakve sad nagodbe, pa lik sjedi sa nekretninama vrijednim 430 milijuna?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije