Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepravomoćna presuda

Marijan Sučec za ubojstvo u kafiću dobio 4 godine zatvora

Sučec osuđen
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/4
07.07.2014.
u 13:23

Marijan Sučec (58) nakon višegodišnje zavade i brojnih prijetnji, 4. svibnja prošle godine u sisačkom kafiću Omega s dva hica iz pištolja ubio je Ivana Božurića

Marijan Sučec (58), koji je nakon višegodišnje zavade i brojnih prijetnji, 4. svibnja prošle godine u sisačkom kafiću Omega s dva hica iz pištolja ubio Ivana Božurića, na sisačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen na četiri godine zatvora.

Obrazlažući presudu, predsjednik sudskog vijeća Željko Mlinarić je naglasio da je vijeće prihvatilo prekoračenje nužne obrane kao kvalifikaciju djela. Sučec je toga jutra bio napadnut, no članovi vijeća smatraju da je pritom osjetno prekoračio nužnu obranu. Osim što su do pravomoćnosti presude Sučecu oduzeti putni dokumenti, te je obavezan prijavljivati moguće promjene adrese, mora platiti sudske i druge troškove postupka. U imovinsko-pravnom zahtjevu obitelj pokojnog Božurića upućena je na privatnu parnicu.

– Zadovoljni smo kvalifikacijom djela, ali ne i visinom kazne. Obranu smo temeljili isključivo na činjenicama i dokazima, pa ćemo podnijeti žalbu na presudu – rekao je branitelj osuđenog Sučeca, odvjetnik Veljko Miljević. 

>> 'Božurić je u Sisku bio strah i trepet, triput mi je prijetio smrću' 

>> Prije negoli je ubijen, Božurić je Sulji zaprijetio:'Ubit ću te!'

Komentara 5

EP
epulon
20:16 07.07.2014.

4 godine za ubojstvo???

19
1995josip
14:00 07.07.2014.

Kada bi tako ubijali jedni druge , svaki dan bi nekoliko ljudi bilo mrtvi . Bojim se da bi najviše poginulo naivaca koji su bili jamci za kredite bivšim prijateljima i kumovima ! Kumovi nemogu vračati kredite pa bi iziz straha pucali na svoje naivne jamce koji bi potraživali dug ! Pokojni Božurić nije bio ni bolji niti lošiji od Sulje , to su dugovi iz mlađih dana i mislim da je presuda na pola puta od pravde .Žao mi je i jednog i drugog , obadva su bili tvrdoglavi ali na žalost Ivana više nema .

MX
Mister X
15:06 07.07.2014.

Ipak članovi vijeća smatraju kako je pritom osjetnom ""prekoračio nužnu obranu"".. Nego se je trebao braniti špotanjem i šamarčićima idučih 20 godina kako se brane recimo policajci suci i odvjetnici kada su u životnoj opasnosti !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije