Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje za ubojstvo

'Božurić je u Sisku bio strah i trepet, triput mi je prijetio smrću'

marijan sučec
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/5
25.04.2014.
u 14:01

Saslušanjem još nekoliko svjedoka, na Županijskom sudu u Sisku završio je dokazni postupak protiv Marijana Sučeca (57), optuženom za ubojstvo Ivana Božurića

Saslušanjem još nekoliko svjedoka, na Županijskom sudu u Sisku završio je dokazni postupak protiv Marijana Sučeca (57), optuženom za ubojstvo Ivana Božurića prije nepunih godinu dana u sisačkom kafiću Omega.

- Svi znaju da je pokojni Ivan Božurić u Sisku bio strah i trepet. I meni je tri puta prijetio smrću. Iako sam imao pištolj, bojao sam se i često mu posuđivao novac, koji nikad nije vraćao. Tako sam mu dao više od 200.000 kuna - svjedočio je  Mladen Sertić. Slične su iskaze davali i drugi svjedoci obrane.

- Nakon što mi je razbio dva automata za igru, propucao stakla u lokalu, tražio 5000 DEM za "zaštitu" i prijetio mi smrću, pa sam nabavio pištolj da se branim. Da ga nije ubio Suljo, to bi vjerojatno ja učinio. Zbog njega i sličnih prestao sam se baviti ugostiteljstvom - iskaz je Ivana Begedina, bivšeg vlasnika kafića Joker.

Božurić je s mnogima bio u sukobu, a posebno se zbog višegodišnjih neriješenih odnosa, okomio na Marijana Sučeca, kojeg je teško ranio u trbuh i odslužio zatvorsku kaznu. Po povratku iz zatvora obojica su izbjegavali međusobni susret, ali u malom gradu to nije moglo ići u nedogled. Izgleda da se u jednom trenutku, pod utjecajem alkohola, Božurić odlučio suočiti sa Sučecom.

- Zajedno smo bili u noćnom klubu Dioniz. Kada smo se oko 5 sati rastajali, Božurić mi je rekao kako se možda nikad više nećemo vidjeti. Njegove su nas riječi iznenadile, a njihovo sam značenje shvatio tek kada sam čuo za obračun u Omegi, koji se desio dva sata nakon našeg rastanka - svjedočio je Stipe Damjanović.

Budući da je prijedlog punomoćnice oštećene obitelji, Lidije Horvat, o ponovnom pozivanju vještaka vijeće Županijskog suda u Sisku odbilo, a zamjenik ŽDO Marijan Zgurić i branitelj optuženog Veljko Miljević nisu imali drugih prijedloga, predsjednik vijeća Željko Mlinarić zaključio je dokazni postupak.

>>Prije negoli je ubijen, Božurić je Sulji zaprijetio:'Ubit ću te!'

Komentara 1

Avatar LiberalniAnarhist
LiberalniAnarhist
19:07 25.04.2014.

Ovo je paradni primjer nerada i korumpiranosti hrvatskog KRIVOSUĐA i Milicije!Sve se zna a nitko ništa ne poduzima i kad mi ona budaletina Josipović soli pamet o pravnoj državi i vladavini prava onda dobijem dijareju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije