Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOKUMENT O MIGRACIJAMA
Povratak na članak

Ministrica Pejčinović Burić: Iznenađeni smo najavom predsjednice Grabar-Kitarović

Ministrica ističe kako se ne radi o pravno obvezujućem sporazumu, nego tek o međunarodnom kompaktu

Komentari 164

Avatar Vukomerec
Vukomerec
11:44 02.11.2018.

Normalne države kojima je stalo do svoje dobrobiti poput Austrije, Mađarske i SAD-a neće potpisati deklaraciju. Zašto Hrvatska mora?

VL
MU
Muncimir
11:37 02.11.2018.

Njen uradak, tj. interview na tečnom srpskom jeziku na srbskoj televiziji govori sve o ovoj.

VL
DU
Deleted user
11:50 02.11.2018.

Hiperprodukcije kojekakvih deklaracija je providan drzak zabrinjavajući način kršenja suverenosti država i legitimne volje naroda. Uvode se na mala vrata pod krinkom neobaveznosti da bi se onda jako brzo počeli vršiti pritisci u smislu provođenja. Definitno smo ušli u postst demokratsko društvo gdje se pravila pokušavaju nametati mimo izvorne volje demosa. Jako opasna rabota koja nužno vodi u sunovrat.

VL
ST
stefj
11:49 02.11.2018.

Eto, znači potpisujemo, a kao posljedica tog potpisa postajemo hot spot za migrante. Očito je to dogovoreno u Bruxellesu jer Plenković i Burić intenzivno rade na tome... Evo, sad će razne lijeve udruge biti sretne, imat će migranata koliko zažele, čak i više. Moći će cuclati proračune Hrvatske i EU-a do besvjesti... Baš me zanima kako će se to odraziti na turizam, koji ima najveći udio u BDP-u. Radi nekih interesnih grupa bliskih državi, cijela zemlja će ispaštati... Uz ovakve političare, što će nam neprijatelji. Nema druge nego bježati odavde, Hrvatska je izgubljen slučaj. Bit ćemo tampon zona EU-a...

VL
KO
koraknaprijed
11:33 02.11.2018.

Izgleda meni da ti nisi još raskrstila sa starim zanimanjem Dačićeve savjetnice ?

VL
DU
Deleted user
11:48 02.11.2018.

buricka pejcinovicka svako malo kao da se probudi... ...njeni govori su potpuno isprazni. ...svaka drzava pa tako i narod ima neotudjivo pravo svim raspolozivim sredstvima braniti svoje vanjske granice bez obzira na kompakte ovo ili ono.. ..hrvati su branili i branit ce svoje granice bez obzira na aparticike tipa ministrice buricke...a muzu joj se otpisuju dugovi kao bokcu bistrickom...

VL
Avatar PLEN_KI_MOON
PLEN_KI_MOON
11:51 02.11.2018.

Ako se radi o pravno neobvezujučem dokumentu onda ga nemoramo ni potpisivat, onda nam mogu vjerovat i na riječ zar ne? Jer ako ga potpišemo a ne obvezuje nas onda je to kao i da nije potpisan zar ne? To može i ameba shvatit! Ovo je ista fora ko i sa ISTANBULSKOM, sve ti međunarodni dokumenti su nad-državni akti koji SUSPENDIRAJU po tom pitanju ustave i zakone države potpisnice i nameču svoja prava iz ugovora! Na taj način kad potpišmo svaka budala sama sebe može proglasit migrantom i moramo ga pustit kod sebe inače nas može tužit za kršenje ljudskih prava! Čemu onda više putovnice,vize,granični prijelazi???

VL
LU
lunar777
11:54 02.11.2018.

Opet nam Soroš i HDZ uvaljuju nešto kao instanbulsku konvenciju, samo je ovaj puta vezano uz masovnu ilegalnu imigraciju islamista.

VL
MA
matti
12:04 02.11.2018.

Uzmi si ih kao podstanare cetnikuso.smrdljiva

VL
VE
verakruz
12:05 02.11.2018.

Ovi nisu normalni! Sta njoj sada nije jasno? Ona bi da joj guzica vifi puta, da opet ode malo do New Yorka, da se pravi vazna radi ega. Ako nije obvezujuci, zasto ga onda potpisivati uopce? Jednostavno, nikakve dobre, odlucne i nacionalne politike! Samo internacionalna sranja. Fuj

VL
Avatar dmitarX
dmitarX
12:12 02.11.2018.

Nabijem vas sve, gamadi političarska, poltronska. Potrebna je interna oluja II, pomesti bandu, Hrvatska Hrvatima!

VL
MO
mocira
12:25 02.11.2018.

Koja gluma

VL
UJ
ujo41
12:20 02.11.2018.

ministrice vrati novce sorošu i reci mu-nije prošlo predsjednica ne želi sudjelovati

VL
DU
Deleted user
12:05 02.11.2018.

Kaže "Rekla je da nije riječ o sporazumu, već o kompaktu, katalogu mjera te nema apsolutno nikakve obaveze za prihvat migranata.". Trebali bi vjerovati ženi čiji muž je vlasnik ili suvlasnik nekoliko firmi, navodno prijavljen na minimalc, ne plaća režije a ona o svemu nema pojma i čudi se ko pura dreku kako je bio jučer na spisku za otpis dugovanja a taman je jučer ujutro platio. Vjerodostojna osoba, da bi čovjek riječ rekao.

VL
Avatar nekineki
nekineki
12:01 02.11.2018.

sta ima predsjednik potpisivati ovakve dokumente? u cije ime? zar je on vlast? tko mu je dao ovlasti?, tko zapravo daje prijedloge i odlucuje o ovim deklaracijama? UN - zar su oni nekakvo Svjetsko ministrastvo istine il sta? kave su ovo smijesne rabote? pravno neobvezujuce? ako je pravno neobvezujuce zasto to ne moze jednostavno potpisati kumica Micika, to je samo perfidno bacanje pijeska u oci meta jezikom kao sto smo vidjeli vec...

VL
SA
samograd
12:13 02.11.2018.

Koliko znam predsjednica je rekla da neće potpisati ,a ne da neće prisustvovati tom sastanku.

VL
MA
malisani
12:05 02.11.2018.

Čini se da ministrica nije do kraja i s razumijevanjem pročitala tekst dokumenta o kojem govori.

VL
DU
Deleted user
12:02 02.11.2018.

Sve besplatno, a socijalna pomoć 3800 nešto kuna, hrvatima šipak.

VL
AA
AAAAAA
11:53 02.11.2018.

samo još jedna u nizu izdaja ove vlade bez izbornog legitimiteta i ministrice koja ne plaća obveze koje plaćaju čak i svi opljačkani penzioneri - Fuuuuuj bando izdajnička! ----------------------- Austrija kao SAD i Mađarska – povlači se iz sporazuma o migrantima Beč je objavio da istupa iz UN-ovog sporazuma o migrantimajer ga smatra neodgovarajućim za reguliranje migrantskog pitanja, strahuju za gubitak suvereniteta u migrantskoj politici i “brisanje” razlike između legalne i ilegalne migracije. Naglašava Austrija da migracije nisu i ne smiju postati ljudsko pravo.

VL
RE
Rex
12:12 02.11.2018.

Ovo što predsjednica neće biti na tom skupu je za pohvalu,a zamisli ova Buricka neugodno iznenadjena.......predsjednice naredi da se vojska postavi na granice inače nam nema pomoci.........onaj ministar drhtavog glasa laze kad izjavljuje da policija štiti granicu

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.