Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarstvo državne imovine

Marić otkrio prve poteze na čelu novog ministarstva

 marić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
03.11.2016.
u 17:44

Dodaje kako je ovo bio propust svih dosadašnjih vlada te da je Državna revizija utvrdila da "ne postoji siguran registar državne imovine".

Aktiviranje državne imovine sigurno će pozitivno utjecati na ekonomsku aktivnost, gospodarski rast, na zaposlenosti i na veće prihode Državnog proračuna, poručio je Goran Marić, ministar koji će uskoro dobiti svoj resor.

Marić kaže kako se do sada uopće nije gospodarilo imovinom koja je "nedovoljno iskorištena ili zapuštena".

– Ako je išta bilo potrebno ova dva i pol desetljeća Hrvatskoj, to je bilo potrebno Ministarstvo državne imovine. I bolje ikad nego nikad – kazao je Marić u razgovoru za Novu TV.

Dodaje kako je ovo bio propust svih dosadašnjih vlada te da je Državna revizija utvrdila da "ne postoji siguran registar državne imovine".

– Knjigovodstvena vrijednost u poslovnim knjigama samo za dionice i vlasničke udjele u trgovačkim društvima odudara 16 milijardi i 600 milijuna kuna u odnosu na iskazanu vrijednost u registru, nisu identificirane nekretnine, ne znaju se korisnici nekretnina – kazao je Marić. 

Govoreći o prvim potezima, kazao je kako su oni već uslijedili. 

– Moramo rješavati akutne situacije, probleme kao što su Orljava, Imunološki zavod, Vjesnik, Narodne novine, Badel i već se na tome konkretno radi i vrlo brzo će Ministarstvo pokazati učinkovitost svog rada i riješit ćemo neke od ovih slučajeva, koji se godinama ne rješavaju, po hitnom postupku. Isto tako, nužno je hitno pristupiti izmjenama Zakona o upravljanju državnom imovinom – kazao je Marić.

>> DUUDI više neće postojati, evo kako će se zvati Marićevo novo ministarstvo

>> Goran Marić bi mogao aktivirati silne državne mrtve kapitale: Mora se pozabaviti 'spornim točkama' u DUUDI-ju

Komentara 5

FT
ftahi
18:45 03.11.2016.

o, ovomu se bi dalo puno napisati;bio je direktor "Hrvatske tiskare u početku privatizacije, kada je otpušteno nekoliko stotina radnika, kupovane su dionice nakon (1) godine otplate; samo je prva godina imala dividendu cca 1000,00hrd" kako dalje??!

DU
Deleted user
19:06 03.11.2016.

Ako uspije od ovih 5 što je nabrojao napraviti profitabilna podueća zaslužio je ministarstvo. Iako od Badela i Imunološkog to ne bi trebalo biti tako teško.

Avatar Nexus
Nexus
20:42 03.11.2016.

Ima jedna cestica u mom voristu na koju se upisala drzava; Eto ti ga na, sad je on ministar moga dvorista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije