Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Marić otkrio prve poteze na čelu novog ministarstva

Dodaje kako je ovo bio propust svih dosadašnjih vlada te da je Državna revizija utvrdila da "ne postoji siguran registar državne imovine".
03. studenoga 2016. u 17:44 5 komentara 1737 prikaza
 marić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Aktiviranje državne imovine sigurno će pozitivno utjecati na ekonomsku aktivnost, gospodarski rast, na zaposlenosti i na veće prihode Državnog proračuna, poručio je Goran Marić, ministar koji će uskoro dobiti svoj resor.

Marić kaže kako se do sada uopće nije gospodarilo imovinom koja je "nedovoljno iskorištena ili zapuštena".

– Ako je išta bilo potrebno ova dva i pol desetljeća Hrvatskoj, to je bilo potrebno Ministarstvo državne imovine. I bolje ikad nego nikad – kazao je Marić u razgovoru za Novu TV.

Dodaje kako je ovo bio propust svih dosadašnjih vlada te da je Državna revizija utvrdila da "ne postoji siguran registar državne imovine".

– Knjigovodstvena vrijednost u poslovnim knjigama samo za dionice i vlasničke udjele u trgovačkim društvima odudara 16 milijardi i 600 milijuna kuna u odnosu na iskazanu vrijednost u registru, nisu identificirane nekretnine, ne znaju se korisnici nekretnina – kazao je Marić. 

Govoreći o prvim potezima, kazao je kako su oni već uslijedili. 

– Moramo rješavati akutne situacije, probleme kao što su Orljava, Imunološki zavod, Vjesnik, Narodne novine, Badel i već se na tome konkretno radi i vrlo brzo će Ministarstvo pokazati učinkovitost svog rada i riješit ćemo neke od ovih slučajeva, koji se godinama ne rješavaju, po hitnom postupku. Isto tako, nužno je hitno pristupiti izmjenama Zakona o upravljanju državnom imovinom – kazao je Marić.

>> DUUDI više neće postojati, evo kako će se zvati Marićevo novo ministarstvo

>> Goran Marić bi mogao aktivirati silne državne mrtve kapitale: Mora se pozabaviti 'spornim točkama' u DUUDI-ju

Bavarian border control
MLADIĆ OSTAO BEZ AUTA
Njemačka policija Hrvatu oduzela Audi vrijedan 30.000 eura, do Münchena morao javnim prijevozom
Nikša Bratoš
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Pogled iza scene: Što treba za kvalitetan nastup i kako je biti glazbenik u doba korone?
 • ftahi:

  o, ovomu se bi dalo puno napisati;bio je direktor "Hrvatske tiskare u početku privatizacije, kada je otpušteno nekoliko stotina radnika, kupovane su dionice nakon (1) godine otplate; samo je prva godina imala dividendu cca 1000,00hrd" kako dalje??!

 • Deleted user:

  Ako uspije od ovih 5 što je nabrojao napraviti profitabilna podueća zaslužio je ministarstvo. Iako od Badela i Imunološkog to ne bi trebalo biti tako teško.

 • Avatar Nexus
  Nexus:

  Ima jedna cestica u mom voristu na koju se upisala drzava; Eto ti ga na, sad je on ministar moga dvorista.