Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Marić najavio osporavanje odluke Povjerenstva za sukob interesa

Na pitanje hoće li nakon odluke Povjerenstva prihvatiti ponudu Adrisa, Marić je rekao da to ne bi povezivao
04. prosinca 2018. u 20:17 13 komentara 566 prikaza
Zdravko Marić Martina Dalić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar financija Zdravko Marić najavio je da će osporavati odluku Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa koje je zaključilo da je Marić, zajedno s bivšom potpredsjednicom Vlade Martinom Dalić, povrijedio načela obnašanja javne dužnosti u slučaju rješavanja krize koncerna Agrokor. Marić je komentirao odluku Povjerenstva odgovarajući na pitanja novinara u Bruxellesu, kamo je otputovao na sastanak Vijeća EU odmah nakon što je prekjučer saslušan pred Povjerenstvom.

Zdravko Marić Martina Dalić Afera agrokor Povjerenstvo: Dalić i Marić povrijedili načela obavljanja javne dužnosti

- Formalnopravno nisam tu odluku dobio, ali prema onome što sam vidio svakako ću se pripremiti i poduzeti pravne radnje kako tu odluku osporiti - rekao je ministar financija. Dodao je kako će prigovor uložiti i na "manevar" koji je napravilo Povjerenstvo kad je, "ne znam iz kojeg razloga" kaže Marić, odlučilo objediniti njegov predmet s "nekim drugim koji su bili nakon toga", misleći na predmet Martine Dalić.

- Nema podloge i opravdanosti da se određeni predmeti objedinjavaju - rekao je i ponovio uvjerenje da u slučaju Agrokor nije bio ni u sukobu interesa ni u povredi načela obnašanja javne dužnosti. 

Andrej Plenković REAKCIJA NA POVJERENSTVO Plenković: Nitko od članica i članova vlade nije povrijedio načela djelovanja

Ne izlazi iz Vlade 

Na novinarsko pitanje je li nakon odluke Povjerenstva bliže mogućem odlasku iz Vlade, o kojem se i nedavno nagađalo u medijima slijedom vijesti da je navodno dobio ponudu za prelazak na direktorsku dužnost u kompaniju Adris, ministar Marić je odgovorio da ne bi želio povezivati to dvoje.

- Kao što sam i dosad govorio, dok god sam ministar, nastojat ću raditi stručno, profesionalno, odgovorno i sukladno zakonskim regulama - rekao je Zdravko Marić.

Ivan Pernar PISAO POVJERENSTVU Pernar se pohvalio raskošnim poklonom od katarskog emira

"Trebalo je djelovati odmah" 

Premijer Plenković kazao je jučer o odluci Povjerenstva:

- Nitko od članica i članova Vlade nije povrijedio načela djelovanja, a to su i savjesno i odgovorno ponašanje, čuvajući vjerodostojnost i dostojanstvo dužnosti.

- Povjerenstvo se nije bavilo konceptom sukoba interesa, niti je on utvrđen kod ministra financija ni kod bivše potpredsjednice Vlade. Povjerenstvo se bavilo načelima djelovanja - rekao je premijer.

Ivica Todorić prvi dan na slobodi Gazda se vratio Pogledajte što je Todorić radio prvog jutra na slobodi

- Kad imate ozbiljnu izvanrednu situaciju, od ratnih vremena bez presedana za hrvatsko gospodarstvo, odgovornost je na onom tko upravlja Vladom RH velika te dodao:

- Kad kriza traje, treba djelovati odmah.

Agrokor nagrade Slavlje u Agrokoru, zaposlenicima 50% veće božićnice

Upitan je li se bivša ministrica Dalić konzultirala s njim treba li javnosti otkriti tko je u skupini koja je pisala lex Agrokor, istaknuo je da Vlada o nekim temama može osnivati radne skupine, ali ne piše da mora.

- Ako imate kompaniju na tržištu koje je plaho i, ako vidi problem, jako brzo reagira, onda je mudro i odgovorno da sve što radite bude diskretno da dodatno ne destabilizirate tržište. Trebalo je osigurati svježu likvidnost za kompaniju i to se dogodilo u kratkom roku - kazao je premijer.

 

 

VIDEO: Mrak-Taritaš o Amsterdamskoj koaliciji

 
Mirko Drašković
18 bjegunaca
Europol objavio fotografije najtraženijih seksualnih predatora, među njima je i Hrvat
Konzum
NOVO NORMALNO
Mijenjanje navika? Kako je nemoguće postalo moguće
  • 195411:

    Mariču najbolji si

  • 195411:

    Mariču za tebe i vladu👍uz neizmjernu zahvalnost hrvatskih građana

  • 195411:

    Nedaj se Mariču velika večina nas građana uz tebe.💕