Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čekao ga dva i pol sata

Priveden osumnjičeni za pokušaj ubojstva u Španskom: 'Ja sam pucao u njega'

Mirko Marić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
08.05.2017.
u 16:01

Mirko Marić (38) sam se predao policiji, a predao im je i oružje. Neslužbeno se kao motiv spominju dugovi između Ivića i Marića

Ja sam pucao u njega – kazao je Mirko Marić (38) u nedjelju policajcima, kojima se odlučio predati u postaji na Črnomercu nekoliko sati nakon što je, kako se sumnja, u Stipana Ivića (37) ispalio više hitaca.

Marić je policajcima predao i pištolj, a danas je malo prije 15 sati doveden u tužiteljstvo kako bi u nazočnosti svog odvjetnika Velimira Došena tužiteljima pokušao objasniti što se dogodilo, odnosno zašto je pucao u Ivića. Potom je doveden pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda koji mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Policija ga, za sada, sumnjiči za pokušaj ubojstva, a prema onom što je do sada utvrđeno, Marić je u Ivića pucao nakon što ga je gotovo dva i pol sata čekao pred klubom “Element” u Ulici Dobriše Cesarića. Ivić, inače bivši boksač, vlasnik je tog kluba, a očevidom je ustanovljeno da je Marić pred klub, smješten na tržnici u Španskom, došao u 0.10 sati. U 2.53 sata pred klubom se pojavio i Ivić, koji se dovezao Chryslerom 300 zagrebačkih registarskih oznaka. Parkirao je vozilo, no po svemu sudeći iz njega nije uspio izaći jer mu je u tom trenutku prišao Marić koji je u njega iz pištolja ispalio nekoliko hitaca u tijelo i glavu. Marić je nakon toga pobjegao, da bi se nekoliko sati kasnije sam predao. Ivić je prevezen u KBC Sestara milosrdnica gdje je hospitaliziran na odjelu neurokirurgije i stanje mu je teško. Kao mogući motiv pokušaja ubojstva neslužbeno se spominju neraščišćeni računi između Ivića i Marića, odnosno novčana dugovanja, a policija nije precizirala tko je u toj priči kome dužan.     

Komentara 2

CI
cijela istina 3
17:06 08.05.2017.

Ja ne glasam,a pogotovo ne za njihove

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije