Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Marić bez komentara na odluku Vrhovnog suda: 'Ne bih se zaletavao s nekom jakom izjavom'

Znate što je učinila predzadnja Vlada, koja je zakonskim rješenjem pokušala nešto učiniti, a evidentno ima reperkusija toga, tako da dalje od toga ne idem, kazao je Marić.
17. rujna 2019. u 16:40 1 komentara 638 prikaza
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Ministar financija Zdravko Marić nije htio u utorak komentirati odluku Vrhovnog suda o odbijanju zahtjeva banaka za revizijom u slučaju kredita vezanih valutnom klauzulom uz švicarski franak (CHF), dok je Goran Aleksić iz Udruge franak preporučio je dužnicima da tuže banke.

Franak Dužnici mogu tražiti povrat Vrhovni sud odbio banke – konačna pobjeda Franka

Nisam stigao pročitati odluku, nego samo vidio naslov pa ju ne mogu komentirati, rekao je Marić u izjavi novinarima pred Banskim dvorima.

Na upit je li nakon serije odluka na nižim razinama u korist potrošača i broja podnesenih tužbi sada trenutak da se razmisli o nekom zakonskom rješenju, Marić je rekao kako se "ne bi zaletavao s nekom prevelikom ili jakom izjavom".

Znate što je učinila predzadnja Vlada, koja je zakonskim rješenjem pokušala nešto učiniti, a evidentno ima reperkusija toga, tako da dalje od toga ne idem, kazao je Marić.

Upitan što bi presuda mogla značiti za banke Marić je rekao da mu je teško predvidjeti ičije poteze.

Švicarci Udruga Franak: Pravomoćno: Ništetne promjene kamatnih stopa, banka mora vratiti 50.000 kn

"Svatko će raditi ono što misli da treba raditi, a što se tiče efekata na državu, znate i sami od početka što je, kako je i na koji način situacija vis-a-vis države", kazao je.

Neke su banke tužile državu, postoje neki arbitražni postupci i sporovi, koji su u nekakvom svom procesu, zaključio je Marić.

ogorčena glumica
Marijana Mikulić: Moj sin ne govori, ne gleda u oči i ne odaziva se na svoje ime, a terapija počinje tek za 6- 9 mjeseci
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati
  • sani1:

    A na koju on to vladu misli? Ako misli na Milanovićevu, onda im kapa dolje.