Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12. izborna jedinica

Manjine neće imati mogućnost za političku trgovinu

\'SLAVONIJA  28.01.2008. VUKOVAR - Vojislav Stanimirovic, predsjednik SDSS-a i saborski zastupnik  BRANIMIR BRADARIC\'
Branimir Bradarić/VLM/PIXSELL
05.12.2011.
u 23:15

SDSS jedni ima snage i volje nositi se s mnogobrojnim problemima srpske nacionalne manjine, poručuje Stanimirović

U XII. izbornoj jedinici, u kojoj se biraju predstavnici nacionalnih manjina, nije bilo iznenađenja te su birači glasovali prema predviđanjima.

S obzirom na uvjerljivu pobjedu Kukuriku koalicije, u novom sazivu Sabora manjine neće imati mogućnost da pregovorima i političkom trgovinom odlučuju o novom mandataru. Talijansku nacionalnu manjinu i u novom sazivu Sabora predstavljat će Furio Radin, koji je bio i jedini kandidat.

Od manjinaca u Saboru će još sjediti i Deneš Šoja predstavnik Mađara, Vladimir Bilek predstavnik je Čeha i Slovaka, Veljko Kajtazi predstavljat će Albance, a Nedžad Hodžić zastupnik je Roma. Srpsku nacionalnu manjinu i u ovom sazivu Sabora predstavljat će SDSS-ov trojac Vojislav Stanimirović, Milorad Pupovac i Jovo Vuković.

Upravo je u izboru predstavnika Srba bilo najviše borbe, s obzirom na to da se SDSS-u suprotstavila Koalicija srpskih stranaka koja, unatoč sporazumu s Novom srpskom strankom iz Srbije, nije dobila dovoljan broj glasova.

– SDSS jedni ima snage i volje nositi se s mnogobrojnim problemima srpske nacionalne manjine koji su i dalje prisutni. Ostajemo otvoreni za razgovore s Kukuriku koalicijom i, ako bude obostranog interesa, moežemo surađivati, a ako ne bude, bit ćemo oštra oporba – rekao je predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović.  Manjinski izbor za predstavnike Srba obilježio je dolazak više od tisuću birača iz Srbije koji su u 20-ak autobusa u zadarsko zaleđe stigli iz Beograda i Novog Sada.

Ključne riječi

Komentara 2

CR
crna55bitch
00:51 06.12.2011.

Da je ovo pravna država,a nije,ovaj bi terorist u Lepoglavi gulio dugogodišnju kaznu,a ne sjedio u Saboru države koju je rušio!fuj!

KT
Kralj Tvrtko
05:32 06.12.2011.

Novinar koji je jovo pisao je površan i nepismen, kao i cijela nova generacija hrvatskih novinara. U naše vrijeme su novinari pročitali poneku riječ o o nome o čemu pišu, pa nisu lupetali gluposti tako velikog kalibra. Zaboga, Kajtazi je Rom, a Hodžić - Bošnjak. Stoka nepismena koja se nije ni potpisala punim imenom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije