Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradonačelnik odlučio

Manje najamnine za riječke poslovne prostore

'SPECIJAL OBZOR15.10.2013. Rijeka - Vojko Obersnel, gradonacelnik Rijeke.  Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
Goran Kovačić/Pixsell
17.06.2014.
u 12:19

Ova će mjera, donijeta kako bi se ublažili negativni efekti na poslovanje poduzetnika nastali obračunavanjem PDV-a na račune za najamninu, umanjiti proračunski prihod od zakupa za oko milijun kuna.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel odlučio je smanjiti zakupnine za gradske poslovne prostore pa se svima koji obavljaju profitne djelatnosti, a koji nisu u sustavu PDV-a, zakupnina za ovu godinu umanjuje za 10 posto, dok se onima koji obavljaju neprofitne djelatnosti, poput udruga, sportskih, kulturnih i organizacija socijalne djelatnosti, koji su također izvan sustava PDV-a, zakupnina smanjuje za 20 posto.

Za toliko manje bit će smanjena i zakupnina samostalnim umjetnicima koji gradske prostore koriste kao ateljee i umjetničke radionice. Niža cijena zakupa ne odnosi se na prostore izlicitirane ove godine. Ova će mjera, donijeta kako bi se ublažili negativni efekti na poslovanje poduzetnika nastali obračunavanjem PDV-a na račune za najamninu, umanjiti proračunski prihod od zakupa za oko milijun kuna.

>>Zlatko Komadina primio 220 najboljih učenika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije