Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Instalacija

Manifestacija "Tu smo": Pulska arena "ugostila" Thompsona

arena (1)
Foto: Duško Marušić/Pixsell
1/3
15.09.2010.
u 22:19

Instalacija je trajala tek 4 do 5 minuta i okupila je stotinjak gledatelja među kojima su neki, doista, u areni očekivali Thompsona koji već dvije godine ne može dobiti zeleno svjetlo za svoj koncert.

Nakon što je zaintrigirala javnost međunarodna manifestacija vizualnih umjetnosti "Tu smo 2" u organizaciji Muzeja suvremene umjetnosti Istre koja je otvorena striptizom istarskog župana, i večeras je Puljanima pripremljena jedna bizarna poslastica. Naime, u pulskoj areni trebala je biti postavljena video instalacija splitskog umjetnika Borisa Šitum koji, zbog problema sa automobilom ipak nije stigao u Pulu.

Njegova je instalacija, međutim, postavljena pa su oni koji vole Thompsona ipak doživjeli Thompsona u areni. Na velikom video platnu bila je projekcija slike automatske puške thompson, a puštena je i pjesma " Čavoglave ".

Početak instalacije bio je poklik " Za dom " a tim je poklikom i završena. Instalacija je trajala tek 4 do 5 minuta i okupila je stotinjak gledatelja među kojima su neki, doista, u areni očekivali Thompsona koji već dvije godine ne može dobiti zeleno svjetlo za svoj koncert.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
23:01 15.09.2010.

Kakav umjetnik, toliko i gostiju, Marku dođe do 60.000 ljudi. :)

AD
Adrianko
23:58 15.09.2010.

I netko kaže da je Istra tolerantna sredina ?????

OB
-obrisani-
05:13 16.09.2010.

niti je ovo instalacija ,niti je ovo umjetnost,nego je ovo velika budalaština,,,jednom je netko rekao- nije umjetnost postaviti dvije ili tri slomljene kišobranske žice, te suhoparno filozofirati o njima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije