Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razgovarali o energetici

Mandatar Orešković sastao se s Karamarkom, ali i s Vrdoljakom

Tihomir Orešković
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
30.12.2015.
u 20:11

Ministar Vrdoljak i ja znamo se od prije i imamo vrlo dobar odnos, a danas smo se našli na briefingu da vidimo u kojem je stanju gospodarstvo, kazao je Orešković

Mandatar Tihomir Orešković sastao se danas popodne s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, ali i s Ivanom Vrdoljakom, ministrom gospodarstva u tehničkoj vladi, s kojim je najviše razgovarao o energetici.

– Sad mi je vrlo bitno što više se "brifirati" i dobiti informaciju. Gospodin Vrdoljak, ministar Vrdoljak i ja znamo se od prije i imamo vrlo dobar odnos, a danas smo se našli na briefingu da vidimo u kojem je stanju gospodarstvo, koje su glavne i ključne investicije koje čekaju Hrvatsku i u kojoj su fazi – rekao je Orešković ekskluzivno za Dnevnik Nove TV upitan za povod sastanka s dosadašnjim ministrom Vrdoljakom.

Dodao je da su se tijekom razgovora najviše fokusirali na energetiku te na glavne projekte u tom segmentu. Kako prenosi Nova TV, riječ je o Plominu C, LNG-u, slučaju Ina – MOL, ali i gdje je zapelo s projektom bušenja nafte u Jadranu.

Orešković je rekao i da se redovito sastaje s čelnikom Domoljubne koalicije i predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom te je otkrio u kojoj su fazi  pregovori oko nove vlade.

– Cijeli dan smo u kontaktu. Danas smo se našli na jednom sastanku, a tema je bila u vezi stvaranja tima i vlade i planiramo se naći drugi tjedan. U ponedjeljak ćemo krenuti u taj proces – najavio je Orešković te dodao da se u srijedu također čuo s čelnikom Mosta Božom Petrovim te da će se njih trojica naći u ponedjeljak, započeti razgovarati i stvarati kvalitetnu vladu.

>> Može li biznismen Tihomir Orešković spasiti Hrvatsku?

Komentara 71

Avatar juricamesko
juricamesko
20:31 30.12.2015.

još nije ni sastavio vladu a premijer već radi,upoznaje se sa stanjem i projektima.bivši slučajni premijer je sastavio vladu a tek se nakon 3,5 godine sjetio da bi trebao nešto raditi i da ima vladi i to kad mu je netko na uho urlikao:"zgubidane ,probudi se izgubit ćeš i vladu i fotelju."to je t ključna razlika.znati raditi i znati ne raditi.

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
20:37 30.12.2015.

oni rade... a milanoviću ide pijena na usta...

CR
Crvenipop
20:38 30.12.2015.

Vrdoljaka opet pozvali u DORH, Ivane ovaj put nije zamjena, u pitanju je samo od kuda početi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije