Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

A sad ćemo pratiti kako će predsjednica ostvarivati obećanja

Kolinda Grabar Kitarović uspjela je pogoditi žicu birača i prebaciti milijun glasova o čemu su HDZ-ovi kandidati već 15 godina mogli samo sanjati

Komentari 60

Avatar TvojUjko
TvojUjko
15:41 12.01.2015.

Nino neka samo Kolinda prebaci rezidenciju u Visoku ulicu, u svome mandatu ne treba napraviti čuda, smo neka nešto poboljša, ujedini narod i čuva Nacionalne interese!

VL
PR
pravakuna3
15:56 12.01.2015.

NIno, samo da počisti "rezidua totalitarizma" kako si rekao ja bih bio zadovoljan, samo da ih ne moram više gledati niti slušati, a sve ono ostalo bilo bi šlag na tortu.

VL
Avatar abakus
abakus
15:52 12.01.2015.

... Šesto, da potakne temu demografske obnove i mjera koje treba za nju donijeti (najvažnija, ali ne jedina, trebala bi biti uvođenje statusa majke odgajateljice za žene koje imaju četvoro i više djece) te zaštite trudnih žena koje žele roditi ali ih obitelj/muž ili poslodavac tjeraju na pobačaj.

VL
VR
vrt
15:54 12.01.2015.

Slažem se sa svim Nininim prijedlozima! Narod joj je dao povjerenje - ali isto tako će pratiti kako radi!

VL
Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
16:09 12.01.2015.

Kamo će udbaši na plaću?

VL
DU
Deleted user
16:02 12.01.2015.

Sve je to lijepo, krasno i fino što piše cijenjeni gospodin Raspudić, a i za hrvatsku budućnost presudno, ali ja kao osvjedočeni humanist kojemu su ljudi na prvom mjestu (kako li to samo zvuči "zoranistički") pitam se je li novaa predsjednica svjesna prebolne činjenice da je zbog njezine pobjede četvero HNS-ovih ministarskih likova na pravdi Boga "popušilo" po 30.000 kuna doniravši ih za Josipovićevu kampanju. Zbog toga je valjda njihova "glavarica" Pusić dr. Veki sinoć pred kamerama i bila onako pakosna i jarosna, samo što nije pregrizla samu sebe i mikrofon ispred sebe. Tja, kaj se more, ona je "popušila" najviše, i to ne samo spomenutu lovu nego i položaj samozvane ministrice spoljnih poslova tzv. regiona. Sad kad je Josipović dr. Ivek neslavno sišao s vlasti, ni njoj ni njezinoj imenjakinji Teršelički, a ni drugim protuhrvatskim udrugarima ne piše se najbolje. Napokon. Ima Boga.

VL
NE
Neonacionalist
16:35 12.01.2015.

Josipović je bio strašno popularan ali ne i u Hrvatskoj , vjerovatno su te ankete pravili u Disneylandu.

VL
PE
petar11
16:01 12.01.2015.

a sta niste pratili sta je jusipovic radio?

VL
SU
superfinta
17:09 12.01.2015.

Novinari snose najvecu odgovornost sto Josipovic nije pobjedio.Pet i pol godina pusu u balon na kojem nema ventila.Ucinak se jucer vidio.

VL
US
U sridu
16:33 12.01.2015.

Napravit ce ona i vise,vjerujem u tu zenu,hdz bez nje nebi dobio upola ovih glasova,ne moze hdz racunati na slijedece izbore sa ovom ekipom na vodjstvu,ja im necu dati glas iako je moja cijela Obitelj glasovala za Kolindu.

VL
Avatar cluesblues
cluesblues
17:15 12.01.2015.

ono sto veliki broj biraca ili ne razumije ili ignorira je da je predsjednicka funkcija u hrvatskoj ceremonijalna i da veci uticaj na zivot pojedinca ima predsjednik kucnog savjeta nego predsjednik republike…problem je sta na najvaznijem mjestu gdje se odlucuje o funkcioniranju drzave imamo ono politcko spadalo milanovica i njegovu nesposobnu svitu, a perspektiva nam donosi karamarka koji je u najmanju ruku jednako nesposoban…kolinda moze biti simpaticna i djelovati energicno (pogotovo u odnosu na anemicnog josipovica), ali sva njena obecanja o "najbogatijoj zemlji u europi" i puna usta hrvatske su zapravo predizborne floskule na cije ostvarenje ona inako nema uticaja…bit ce zanimljivo za koga cemo glasovati nakon karamarka i ekipe, jer osim ove dvije stranke koje su , svaka na svoj nacin, devastirale i unistile hrvatsku (i zapravo ne zasluzuju nase glasove), ostaju nam samo kojekakvi aktivisti i samouki politikanti koji su zalutali u politiku iz puke zelje za debelom placom i krajnje su neozbiljna opcija za bilo sto a pogotovo za vodjenje drzave. ali ko zna, mozda se desi neko cudo i pojavi neka nova opcija pa da ne gledamo jedne te iste face vec 20 godina…

VL
US
U sridu
16:57 12.01.2015.

Profesor je vrsta zanata,obican posao bez nekih odgovornosti,biti lijecnik je nesto posebno,tu nema mjesta za pogreske,kakav je ivo profesor vidjelo se iz vodjenja drzave.

VL
Avatar MK
MK
16:20 12.01.2015.

...po prvi puta domovinska Hrvatska, Hrvati u BiH i izseljena Hrvatska - donjeli su isti izbor u vezi predsjednika odnosno predsjednice (od kad je glasanje u inozemstvu omoguceno)! ...s'obzirom da su i u gradovima rezultati bili prilicno izjednaceni - nemoze se vise niti nametati nekakvu podjelu "urbane" i "ruralne" Hrvtske kako su to SDP i HNS znali raditi... Definitivno je Kolinda nakon ovih izbora ujedinila domovinsku i islejenu Hrvatsku - ali i urbanu i ruralnu Hrvatsku - i to je nesto sto zadnjih 15 godina (od 3. Sjecnja 2000), od kada moralno tonemo, nismo imali. ...Ovo je dobar razlog za novu nadu!

VL
FL
feliks.lorenz942
18:55 12.01.2015.

Jedan smo totalitarizam preživjeli (SKJ), koji je ipak bio znatno demokratskiji od ruskog, staljinističkog, zahvaljujući i radničkom samoupravljanju. Sada nas nova predsjednica obvezuje na drugi, jednoumlje HDZ-a, ali u uvjetima položaja radnika koji su degradirani i politički a posebno ekonomski, dok profit koji stvaraju odlazi vlasnicima - pretežito strancima. Njih zanima samo što veći profit a do onih koji ga stvaraju - nimalo ne brinu.

VL
QI
qiqo
21:11 12.01.2015.

Ona je Sanaderov kadar. ...možda zadrži i njegove manire. ...drpi i nestani. ..

VL
OB
Objektivno...
21:08 12.01.2015.

Ajd da vidimo šta će to Ona & Prvi gospodin Jakov napraviti i koliko će smanjiti deložacije i nezaposlenost.

VL
SU
superfinta
17:02 12.01.2015.

Novinari snose najvecu krivicu sto nije pobjedio Josipovic.Pet i

VL
DU
Deleted user
17:22 12.01.2015.

Što se tiče prebacivanja rezidencije !!! treba znati da se u rezdincijama prebiva i radi, a na Pantovčaku se samo radi !!! dakle zapravo radnog ureda predsjednika, valjda se tu nešto i pitaju Gornjograđani, Zagrepčani, Zavod za zaštitu spomenika itd.d. Gornji grad je zatrpan članovima sabora i Vladom. O njihovu preseljenju priča se godinama, samo nema novaca. I sad bi se još u taj povijesni spomenik ugurala predsjednica, njezin ured, vanjski savjetnici i volonteri i sva hrpa posjetitelja, od Ćire nadalje. Gdje bi oni još stali u male ulice Gornjeg Grada? A turistima ćemo onda zabraniti dolazak. Nadajmo se da će se iz sigurnosnih razloga same predsjednice i građana Gornjeg grada, ta ideja zaboraviti. A što se tiče smanjenja Pantovčaka, može se zatvoriti pola prostora na Pantovčaku. Uz, naravno, zapošljavanje osoblja koje sada održava Pantovčak, a ne njihovo bacanje na burzu rada. Što se tiče palače u Visokoj ulici, u nju se sada smještaju gosti predsjednika, Vlade i Sabora, umjesto u hotele. Pa gdje ćemo smjestiti Obamu kad dođe? jer je i to jedno obećanje.

VL
Avatar white socks
white socks
16:31 12.01.2015.

Neki komentator nekog članka kao primjebu na izlagane KGK reče otprilike: "hoćete li vi iz dijaspore služiti u toj vosci koju ona zagovara?" Nećemo, hvala! Mi ćemo doći braniti vas i ginuti za Hrvatsku ako ju netko npadne.

VL
Avatar rothmans
rothmans
16:48 12.01.2015.

prvo i osnovno preurediti predsjednicke dvore, promjeniti auto i zaposliti barem autobus podobnih, zatim izmjeniti sve ostalo i potrositi 30-50 miliona kuna

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.