Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlostavljanje životinja

Malu macu iscipelarili, a kad je uginula bacili je u smeće

Mače Osijek
Foto: Privatni album
1/4
05.10.2016.
u 21:23

Stanari okolnih zgrada znali su da se maca igrala u blizini jedne klupe, da je uginula, u kojem je kontejneru, ali nitko ne zna tko je to napravio

Međunarodni dan zaštite životinja u Osijeku obilježen je tugom zbog nedužne mace koja je životom platila što se našla na putu ljudske noge.

Počinitelj je za sada još nepoznat, iako su volonteri osječke Udruge Devet života pokušavali od stanara obližnjih zgrada doznati tko je iscipelario mače koje se još tog jutra veselo igralo sa svojom sestrom. Da se maci nešto dogodlio saznali su iz telefonskog poziva.

- Rekli su mi da maca ne može stati na noge, glavica joj pada kad ju se uzme u ruke, mlitava je, pokušava ustati, ali jednostavno ne može. A drugo mače trči okolo i zove pomoć. Poslali su mi i video, maca se bolno trzala na lišću. Odmah smo odjurili tamo - priča nam jedna od volonterki. No, kad su došli, zatekli su troje djece, od kojih je jedna djevojčica čuvala drugu macu, ozlijeđene nije bilo nigdje. Ispitivali su stanare i djecu što se dogodilo, a u međuvremenu je stigao i higijeničar koji je dobio obavijest da je maca uginula.

- Uspjeli smo nekako saznati da je maca bačena u kontejner. Znaju da je iscipelarena, da je završila u smeću, ali ne znaju tko je to napravio. Kao da maca nije cvilila kad ju je udarao - kaže volonterka. Dodaje kako su doznale i da je macu ubio jedan osnovnoškolac, poznat već po nasilju prema životinjama. Sve su prijavili policiji, a preživjelu macu jedna od volonterki zbrinula je u svojem domu.

- Malo je preplašena, ali je dobro. Mislim da će vrlo brzo u svoj novi dom - priča nam volonterka, još jednom razočarana u svoje sugrađane i njihovu neosjetljivost prema živim bićima

 

Komentara 6

TE
texas
23:11 05.10.2016.

da pucaš po šavovima!!!

IC
ice12
01:58 06.10.2016.

Roditelji ovog osnovoskolca trebali bi se ozibiljno zapitati o svom psihickom zdravlju, kao i o 'zdravlju' svog klinca. Mozda su oni sljedeci na redu svog kucnog 'ljubimca'.

NP
Novo Pravo
23:59 05.10.2016.

Kada se prijavi zlostavljanje životinja ili loše postupanje, svi brišu ruke i ne žele istraživati...mislim na mjerodavne institucije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije