Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Arbitraža

Malnar: HZZO odustao od progona jer se radilo u korist pacijenata

\'09.03.2011., Zagreb -  Ispred Hrvatskog zavoda za zadravstveno osiguranje u Margaretskoj ulici, lijecnici iz udruge KOHOM (kordinacija hrvatske obiteljske medicine) odrzali su prosvjed u znak podrsk
Željko Hladika/PIXSELL
09.03.2011.
u 21:00

Liječnice su, da bi imale pristup podacima o pacijentu, radile na oba programa istodobno

Liječnici Koalicije hrvatske obiteljske medicine, njih 50-ak, prosvjedovali su danas protiv arbitražnog postupka koji HZZO provodi nad trima njihovim kolegicama.

Riječ je, objašnjava dr. Mario Malnar iz KOHOM-a, o tome da se liječnice D. Mršić, V. Amer Šakić i J. Rodić, nisu odrekle informatičkog programa koji je izgubio licenciju i odmah, bez prijenosa baze podataka o povijesti bolesti pacijenata, prešle na novi program koji je licencirao HZZO.

Liječnice su, da bi imale pristup podacima o pacijentu, radile na oba programa istodobno.

- U Zavodu im prijete raskidom ugovora jer se nisu željele odreći medicinskih podataka o stanju svojih pacijenata – rekao je dr. Malnar. Nakon trodnevnog saslušanja liječnica, HZZO je jučer ipak odustao od arbitražnog postupka.

Komentara 1

DO
doktorica
23:07 09.03.2011.

U Zavodu im prijete raskidom ugovora jer se nisu željele odreći medicinskih podataka o stanju svojih pacijenata – rekao je dr. Malnar......bravo za liječnice koje nisu pognule glavu pred bezkrupuloznom administracijom koja svoju tobožnju brigu za pacijenta prelama preko leđa liječnika.S jedne strane izjavljuju da pacijent ima na sve pravo a sa druge kažnjavaju liječnike ako im to daju!?Liječnik bi se trebao baviti bolesnicima a ne proučavanjem njihovih akata i propisa koje stalno mijenjaju,a uz to biti i računalni stručnjak da bi savladao programe u koje se natrpava svašta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije