Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poseban ugođaj

Mali Lošinj uz etno reviju 'Materina priča' i koncert Jacquesa Houdeka proslavio Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Mali Lošinj
Foto: PR FOTO
1/4
06.08.2015.
u 13:24

Pred prepunim trgom Republike Hrvatske u Malom Lošinju, povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja 5. kolovoza 2015. godine, Grad Mali Lošinj, Turistička zajednica Grada Malog Lošinja i autorica etno kolekcije MATERINA PRIČA, gđa. Mina Petra Petričec predstavili su kolekciju tradicionalne odjeće etno modnom revijom.

MATERINA PRIČA je priča o ljepoti i tradiciji Hrvatske, a modna revija i kreacije autorice Mine Petre Petričec inspirirane motivima narodnih nošnji iz različitih krajeva Hrvatske, promoviraju hrvatsku kulturnu baštinu, tradiciju, glazbu i stvaralaštvo utemeljeno na predstavljaju povijesne i prirodne ljepote i vrijednosti Hrvatske.

Modnu reviju etno kolekcije Materina priča nosile su male djevojčice, djevojke i ugledne gospođe Grada Malog Lošinja kroz posebno osmišljenu priču s ciljem promicanja turizma, gdje su, osim prirodnih vrijednosti i ljepota otoka Lošinja svi posjetitelji dobili sliku o Hrvatskoj kao zemlji stare kulture, gostoljubivih domaćina, atraktivnom mjestu za odmor s ciljem ponovnog vraćanja.

Nazočne je pozdravio gradonačelnik Grada Malog Lošinja, Gari Cappelli koji je, nakon što je svima čestitao 20. obljetnicu vojno redarstvene akcije Oluja, u znak svečanosti mačem razlomio poznati lošinjski krokant. Naime, lošinjani tradicionalno u sklopu svečanih prigoda lome krokant u čijem su jedinstvenom okusu unazad 150 godina uživali naši dragi preci. Gdin. Marino i gđa. Anna Maria Saganić jedini su u Malom Lošinju koji ga izrađuju prema originalnoj recepturi koja se sastoji samo od badema i šećera, a tradiciju nastavlja njihova unuka gđa Giovanna Jerolimić.

Uz predstavljanje MATERINE PRIČE, posebnom ugođaju na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti doprinos je dao vatromet koji je ujedno bio uvertira u koncert poznatog izvođača hrvatske estrade, Jacquesa Houdeka.

Istog dana, u jutarnjim satima predstavnici Grada na čelu s gradonačelnikom Garijem Cappellijem, te predstavnici dvije braniteljske udruge koje djeluju na Lošinju – UDVDR i HVIDR-a, kao i predstavnike policije i vojske, ali i članove obitelji poginulih branitelja s Lošinja, zapalili su svijeće i položiti vijence na centralnom križu groblja Sv.Martin u Malom Lošinju nakon čega je uz Puhački orkestar Josip Kašman održan braniteljski mimohod Rivom lošinjskih kapetana.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije