Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠ Dragutina Tadijanovića

Mali i veliki petrinjski volonteri za djecu iz Ukrajine - prikuplja se školski pribor, bilježnice, igračke...

Granični prijelaz između Slovačke i Ukrajine na koji pristižu izbjeglice
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/6
08.03.2022.
u 16:23

Petrinjci ističu kako nisu dvojili trebaju li organizirati ovakvu akciju jer su i sami nakon razornog potresa osjetili dobrotu humanitaraca i volontera

Volonterski klub Tadija koji djeluje u sklopu Osnovne škole Dragutina Tadijanovića u Petrinji pokrenuo je humanitarnu akciju  za djecu Ukrajine.

- Ovih dana, neugodno smo iznenađeni vijestima o ratu u Ukrajini te velikim ljudskim gubitcima i razaranjima. U želji da pobjegnu od rata te da žive u miru, i u našu zemlju pristižu djeca, mladi, majke, bake, djedovi… Još su uvijek svježa sjećanja na trenutke kad smo i sami trebali pomoć te na veliki odaziv dobrih ljudi koji nikada nećemo zaboraviti  – priopćili su iz Volonterskog kluba Tadija najavivši  humanitarnu akciju pomoći djeci i mladima koji su iz Ukrajine stigli u Hrvatsku te će se integrirati u hrvatske škole.

- U suradnji s Hrvatskim Crvenim križem, središnjom službom, dobit ćemo podatke o dječici koja će biti integrirana u škole te ćemo namjenski (za točno određeno dijete) pakirati pakete i poslati im na njihove školske adrese. Cilj akcije je prikupiti školski pribor, bilježnice, društvene igre i igračke koje bi mogle koristiti školskom djetetu. Poanta ove akcije nije skupljanje odjeće i obuće – istaknula je pedagoginja OŠ Dragutina Tadijanović Petrinja, Ivana Mašić. Akcija traje do 11. ožujka.

Petrinjci ističu kako nisu dvojili trebaju li organizirati ovakvu akciju jer su i sami nakon razornog potresa osjetili dobrotu humanitaraca i volontera.

- Naša školska djeca su dobila velik broj paketa pomoći nakon potresa i mislim da je naš zadatak naučiti djecu da misle na druge, da nisu sami i da treba pomoći drugima kada smo u mogućnosti. Treba kod djece razvijati tu humanitarnu notu. Svi koji žele pomoći i uključiti se u ovu akciji, mogu u našu školu donijeti potrepštine koje će pomoći školskom djetetu. Nadamo se da će time ta djeca dobiti ohrabrenje i poruku da nisu sami, da suosjećamo s njima te da im na neki način želimo pomoći – dodala je pedagoginja.

Volonterski klub Tadija djeluje od 2018. godine  i to kao školski klub, a podijeljen je na Male i Velike volontere. Okuplja trenutačno 50-ak učenika viših i nižih razreda.

VIDEO Priča pravog heroja: U Slovačku stigao potpuno sam, imao samo ispisan broj mobitela na ruci

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije