Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Maleni Sagi nije se izborio za život

Nitko ne zna koliko dugo je bio zakopan, koliko dugo se mučio i pokušavao dozvati nekog da mu pomogne.
04. srpnja 2018. u 13:43 8 komentara 1779 prikaza
Foto: Privatni album

Maleni Sagi koji je pronađen živ zakopan u Vugrovcu nije uspio. Veterinari su napravili sve što su znali i mogli, ali njegovo srce prestalo je kucati.

Jutros su svi pokušaji da se spasi završili neuspjehom, bio je iscrpljen, pothlađen i pun rana iz kojih su izlazili crvi. Što mu se dogodilo i tko ga je zakopao za sada se ne zna. Prolaznici koji su ga čuli kako cvili ne prepoznaju ga, a kako nema čip ne zna se čiji je. Prema procjenama veterinara, imao je tek nekoliko godina.

– Njegovo maleno tijelo poslano je na obdukciju, da saznamo više što mu se dogodilo – kažu u Noinoj arci, zagrebačkoj udruzi koja je preuzela brigu o ranjenom psu.

Imate li bilo kakve podatke, ili možda prepoznajete psa, javite im se na 091/26-22-619. A možete se javiti i u najbližu policijsku postaju, jer onaj tko je Sagija zakopao kriv je za njegovu smrt i namjerno je izazvao njegovu patnju. A u čl. 205 Kaznenog zakona jasno piše - tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.

Zlostavljanje životinja Maleni Sagi živ je zakopan u Vugrovcu pomažemo Tibo je spasio još jedan pseći život, tko će spasiti Tiba iz skloništa?
VIDEO
Zadrani veslali i snimali se dronom, ostali u šoku kada su vidjeli što je ispod njih
Ranoranilac ili noćna ptica?
Noćna sova - Kako večernji tip ljudi preživljava u jutarnjem svijetu?
  • budan77:

    Strasno! Zelim da se vrati u istoj mjeri svakome tko nanosi bol bilo kojem zivom bicu protiv njegove volje! Za predpostaviti je da je ovo bila tinejderska igra...zelim im da i sami kao i njihovi bliznji dozive nesto slicno...nadam se ... prikaži još! da ce se sjetiti svoje proslosti