Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opet roditelji

Malena i Klepetan na smjenu bdiju nad svojim ptićima

Malena i Klepetan
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/7
24.05.2018.
u 15:47

Najmanjeg je domar Stjepan Vokić odmah uzeo "pod svoje", jer bi inače uginuo, pošto mu ostali uzmu svu hranu i njemu ništa ne ostane.

Gdje ste mi, maleni! Što je, djecu, čuvate? Pa vi ste moji najljepši drugovi. Pomoći će dida vama i vašoj dječurliji, kad ste tako dobri – tepao je Stjepan Vokić, umirovljeni domar Područne osnovne škole u Brodkom Varošu, Malenoj i Klepetanu. Njegovi mezimci, najpoznatiji ljubavni par roda na svijetu, opet su roditelji. Na svijet su donijeli pet malih roda. Najstariji ptići imaju devet dana, četvrti četiri, a peti se izlegao tek danas (četvrtak). Najmanjeg je domar Stjepan Vokić odmah uzeo "pod svoje", jer bi inače uginuo, pošto mu ostali uzmu svu hranu i njemu ništa ne ostane.

- Ovog moram hitno nahraniti. Od jučer nije dobio ništa, jer ovi drugi su sad jači, odmah pokupe sve što Malena i Klepetan donesu, govorio je Stipa, nježno milujući četvrtog ptića. Bio je zadovoljan napretkom malih roda, koje su za svega nekoliko dana već prilično narasle. Stipina ljubimica slomljenog krila ove je godine snijela šest jaja i sada oboje s nestrpljenjem čekaju hoće li se i posljednji ptić izleći. Za sve to vrijeme, Malena i Klepetan na smjenu bdiju nad svojim mladima.

- Moram paziti na krila, da ih ne uznemirim. Vruće im je pa vole spavati, govori Stipa. U proteklih 16 godina varoški je ljubavni par na svijet donio 58 ptića, s novih šest bit će ih ukupno 64. Ptići će u roditeljskom gnijezdu ostati do početka srpnja, kada odlaze u prirodu i uče se živjeti i letjeti. U Afriku će definitivno odletjeti sredinom kolovoza i nikada se više neće vratiti. 

Malena i Klepetan
1/6

Komentara 2

PR
prajdali100
16:22 24.05.2018.

Neka ova lijepa priča što duže potraje.

VE
velebit1
16:37 24.05.2018.

kako bdiju na smijenu ako ona ne može letit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije