Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Malena i Klepetan na smjenu bdiju nad svojim ptićima

Najmanjeg je domar Stjepan Vokić odmah uzeo "pod svoje", jer bi inače uginuo, pošto mu ostali uzmu svu hranu i njemu ništa ne ostane.
24. svibnja 2018. u 15:47 2 komentara 1319 prikaza
Malena i Klepetan
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Gdje ste mi, maleni! Što je, djecu, čuvate? Pa vi ste moji najljepši drugovi. Pomoći će dida vama i vašoj dječurliji, kad ste tako dobri – tepao je Stjepan Vokić, umirovljeni domar Područne osnovne škole u Brodkom Varošu, Malenoj i Klepetanu. Njegovi mezimci, najpoznatiji ljubavni par roda na svijetu, opet su roditelji. Na svijet su donijeli pet malih roda. Najstariji ptići imaju devet dana, četvrti četiri, a peti se izlegao tek danas (četvrtak). Najmanjeg je domar Stjepan Vokić odmah uzeo "pod svoje", jer bi inače uginuo, pošto mu ostali uzmu svu hranu i njemu ništa ne ostane.

Klepetan i Malena uskoro nove prinove Slavonska idila najpoznatijih roda: Klepetan čuva svoje mlade i ne da nikome da se približi

- Ovog moram hitno nahraniti. Od jučer nije dobio ništa, jer ovi drugi su sad jači, odmah pokupe sve što Malena i Klepetan donesu, govorio je Stipa, nježno milujući četvrtog ptića. Bio je zadovoljan napretkom malih roda, koje su za svega nekoliko dana već prilično narasle. Stipina ljubimica slomljenog krila ove je godine snijela šest jaja i sada oboje s nestrpljenjem čekaju hoće li se i posljednji ptić izleći. Za sve to vrijeme, Malena i Klepetan na smjenu bdiju nad svojim mladima.

- Moram paziti na krila, da ih ne uznemirim. Vruće im je pa vole spavati, govori Stipa. U proteklih 16 godina varoški je ljubavni par na svijet donio 58 ptića, s novih šest bit će ih ukupno 64. Ptići će u roditeljskom gnijezdu ostati do početka srpnja, kada odlaze u prirodu i uče se živjeti i letjeti. U Afriku će definitivno odletjeti sredinom kolovoza i nikada se više neće vratiti. 

Malena i Klepetan
1 / 6
Malena i Klepetan
Malena i Klepetan dugogodišnja veza dviju roda Ljubav je pobijedila: Malena i Klepetan opet su zajedno Slavlje u Brodskom Varošu Klepetan se vratio prljav od puta, Malena ga je čekala u garaži Klepetan i Malena Novi rastanak Klepetan se oprostio od tužne Malene i odletio na jug Afrike
A1
BRZINA JE VRLINA
3 razloga zašto je 5G tehnologija bitna za budućnost gaminga