Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obrazovanje
Povratak na članak

Mala matura: Srbija je uvodi, Fuchs razmišlja

Odluka o maloj maturi još nije donesena, ali sustav je spreman za njeno provođenje

Komentari 31

CB
cba
09:09 04.05.2011.

Da i? Da srbija uvede kupleraj i mi bi trebali?, Dajte više se skinite sa tim srbima.

VL
Avatar puky
puky
09:10 04.05.2011.

\"Srbija je uvodi, Fuchs razmišlja\" ?!?! ... kakve veze ima srbija sa ovim ?!?! ... zar su oni postalo regionalna regulativna sila za sva pa i to pitanje ... srbija je uvela aboliciju i rehabilitirala četništvo a Hrvatska još razmišljaja bi li ili bradonje uz bok braniteljima i partizanima postavila - to je valjda slijede dilema naših pametnih novinara ... strava ...

VL
BO
Bogodol
09:15 04.05.2011.

Žalosno što neki novinari namjerno sve što se događa ili ne događa u Hrvatskoj uvijek uspoređuju sa Srbijom. Mene uopće ne zanimaju naši istočni susjedi (veliko zlo su nam nanjeli, sjetimo se tisuće ubijenih, razorena sela i gradovi), a novinarske prostitutke uzimaju kao osnovu situaciju i događanja u Srbiji u odnosu na nas. kada se neki novinar ako već želi da se Hrvatska uspoređuje sa susjedima sjetio Mađarske, Slovenije, Italije, Austrije itd, stalno nas se vraća u raspadnutu Jugoslaviju, kao da se uopće nismo oslobodili Srpko-komunističke čizme, stvarno žalosno, našim istočnim susjedima ne želim nikakvo zlo, samo neka im je kuća daleko kako kaže narodna poslovica.

VL
Avatar Tango
Tango
09:16 04.05.2011.

Odakle Fuchsu ideja da je \"sustav spreman\"? Pa on pojma nema kakvi su mu djelatnici kojima je na čelu, koje sve agencija ima, tko u njima (ne)radi...nikad nije bio u razredu (osnovne ili srednje škole). Ministarstvo u totalnom neredu. Sustav je spreman!? Da, poslati dekret nastavnicima šta trebaju raditi (zabadava) a da pritom nisu prošli obuku, na permanentnom usavšavanju se štedi, boravak na obuci bi bilo najbolje da mu nastavnici plaćaju sami. Nek si sam provodi malu maturu!

VL
VI
Vito
09:26 04.05.2011.

Mala matura: Srbija je uvodi, Fuchs razmišlja Koji je ono saborski zastupnik rekao da naš mozak vrijedi dvije marke? Sad vrijedi još manje. Dokaz? Na slici uz tekst.

VL
MI
misterija
09:29 04.05.2011.

VL, zar nema drugih vijesti iz susjednih prijateljskih zemalja. Koga jos interesira cetnicka agresorska zemlja, osim srbadije koji se povlace po nasem forumu. Mozda ima medju vasim novinarima previse onih koji su srbadijskog porijekla, pa nam zele isprati mozak. Na Jelacicevom Trgu su ljudi koji svoje zdravlje stavljaju u pitanje, jer zele nesto \"nasim politicarima\", Evropi, a i svijetu reci. Bolje bi bilo da pisete o tim hrabrim ljudima. Bilo bi vrijeme da se pobrinete za istinu o nasim HEROJIMA koji came u Haagu, kao i ako ce se odvijati stvari kao do sada i pola hrvatskog naroda otici na robiju. Sramota od vas novinara koji nemate respeka ni prema sebi, a da Hrvatsku drzavu u kojoj zivite i radite ne spominjem. Srbadija nas ne interesira, shvatite vec to jednom.

VL
VI
Vito
09:30 04.05.2011.

cba - Da srbija uvede kupleraj i mi bi trebali? Ne trebamo još jedan, imamo ga na najvišoj političkoj razini. Zar ne gledaš izvješća iz sabora? Čak su izbacili s posla snimatelja koji im je to u pisanom obliku iu i predstavio u saboru.

VL
OB
-obrisani-
09:31 04.05.2011.

Čuvar Državnig pečata.....Milas...naravno KRADEZEOVAC . ....................\"kilo mozga za ...dvi marke \".............

VL
EL
elfenomeno77
09:48 04.05.2011.

Želja nam je poboljšati kvalitetu osnovnih škola, a ne uvesti malu maturu kao svojevrsni razredbeni ispit za srednju školu.

VL
SU
sukibih
09:32 04.05.2011.

Sada će svi bit ko Rodney iz Only Fools and Horses s malom maturom iz likovnnog , bravo misnistarstvo školstva !!!!

VL
OB
-obrisani-
09:43 04.05.2011.

Ovo okretanje za \"uzorom\" srbijom, agresorom, mora da je \"politika pomirenja\" bez srpske katarze i kazne, kao i REkoma yu-pravDE - zajedničke komisije REgiona za pitanja obrazovanja u školama, povijesti, jezika itd., kao uvod u REstauraciju srboslavije. Zagorci najsretniji -- oni su već rođeni sa malom maturom, a ako je gotovo cijeli svijet od nje odustao, zašto bi samo rekom bio izuzetak ?

VL
OB
-obrisani-
10:20 04.05.2011.

pa dobro , ljudi, koji je vama vrag? Zbog čega nas stalno uspoređujete sa srbijom? Koji kompleksi drmaju vašom redakcijom? Srbija je 20 godina iza nas, ima 3x manji BDP od Hrvatske i po niti jednom kriteriju se ne može uspoređivati sa nama! U ostalom, gdje vam je ponos? Zar se ne sječate srpske \"kulture\" u vidu bombardirana Dubrovnika, Zadra, Šibenika, Karlovca i Vukovara?

VL
KT
Karika Tura
10:24 04.05.2011.

04.05.2011. u 10:20h Sinatra1 je napisao/la: pa dobro , ljudi, koji je vama vrag? Zbog čega nas stalno uspoređujete sa srbijom? Koji kompleksi drmaju vašom redakcijom? Srbija je 20 godina iza nas, ima 3x manji BDP od Hrvatske i po niti jednom kriteriju se ne može uspoređivati sa nama! ************************* Zašto?! Zato što je večernji austrijski list a Austrija je odnekada u Krajini naseljavala Srbe koji su se trebali boriti protiv Turaka, a istovremeno pobila svo hrvatsko plemstvo. Valjda sada imaju politiku sve za Srbe protiv Turaka. Hrvatska nema svoje medije pa nema politike. Tako su odlučili 2000-te jugoslavenski hrvati :)

VL
PG
praseca gripa
10:31 04.05.2011.

Sto imamo mi sa Srbijom? Boli mene briga sto se tamo dogadja. Ako se zelimo usporedjivat,usporedjujmo se s kulturnim zemljama! Kome fali Srbija nek se odseli u nju za sva vremena.

VL
SA
sadaive
10:36 04.05.2011.

Jedino potpuno vjerodostojni pokazatelj znanja ,nakon završene osnovne škole jest polaganje \"male mature\",i to samo ako se osigura potpuna nepristranost (bez prezimena,imena,podrijetla i tsl.).Današnji prosjek ocjena je u dubokom nesrazmjeru s stvarno usvojenim znanjem,što zbog korupcije,pritiska roditelja,nepotizma i tsl.Znanje koje je apsolvirano,moralo bi biti primjenjivo na ispitima male mature bez ikakvih dodatnih priprema,instrukcija,bilo kakve repeticije,jer za upravo tu količinu znanja nama garantira osnovna škola.Male mature najviše se boje same osnovne škole,jer bi neki intelektualac mogao usporediti stvarno znanje s onim koje nam prezentiraju osnovnoškolske ustanove.No,to če se riješiti tek kada nam neprijateljska EU to nabije na nos..

VL
PI
PIDOČA
10:45 04.05.2011.

a,e....uspoređivanje sa Srbijom? mi smo u banani,al Srbi su ošli u srednji vijek.. oni još pišu na karti od cimenta.

VL
DE
delamarina
10:46 04.05.2011.

nisu novinari krivi sto stalno pisu o srbiji ,s kim mogu rvati da se porede ,samo bosna ,srbija ,albanija ,ako su necemu bolji jupi ,jupi,,to je to ,a poredjenje sa prvim zapadnim komsijom bolje da im ne pada na pamett ,slovenci se jedino pominju u kontekstu spora oko par metara mora.

VL
IB
IVICA BELA
10:46 04.05.2011.

Ja kad razmišljam glava me boli ON kad razmišlja onda nas 100.000 glava boli

VL
PA
pavo
10:56 04.05.2011.

O čemu god ovi jadni novinari pišu, obvezno spominju Srbiju ili neku drugu bivšu jugoslavensku republiku, ili nešto ili nekoga iz jugoslavenskih vremena. Vjerojatno im je to način za napredovanje u karijeri?

VL
PA
partizancina
11:20 04.05.2011.

zar smo na to OPET spali.......................... da nam je ta okupatorska zemlja srbija - susjedna Pa susjednija nam je MADARSKA SLOVENIJA ITALIJA a i kulturnija e moj Fuchs (kako se izgovara nemam pojma jer neznam ni kojeg je porijekla---sa sigurnoscua nemam pojma jer neznam ni kojeg je porijekla---sa sigurnoscu znam da nije hrvatsko).......................................................................................................\"Sljedeće godine osmaši će polagati i test iz hrvatskog jezika, a postoji mogućnost da se ti testovi prošire na strane jezike, .................\" akada vec tako zasto u strane jezike gospon \"fak\" ne uvrstita i srpski ........jer kako sve izgleda TREBAT CE.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.