Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incident

Makedonci bojkotirali govor vlastitog predsjednika u UN-u: 'To je skandalozno'

Đorđe Ivanov
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
27.09.2018.
u 21:36

Ivanov je tijekom govora rekao da je promjena imena "zamka" i "grubo kršenje suverenosti"

Dio delegacije Makedonije bojkotirao je govor vlastitog predsjednika Đorđa Ivanova pred Općom skupštinom u UN-u jer je pozvao Makedonce da ne izađu na referendum o promjeni imena zemlje.

Makedonci će u nedjelju na referendumu odlučiti o promjeni imena zemlje u Sjeverna Makedonija. Pitanje je postavljeno ovako: "Jeste li za članstvo u EU-u i NATO-u, uz prihvaćanje sporazuma o imenu između Republike Makedonije i Grčke?", kako bi se građane upozorilo da će biti izolirani ne podrže li promjenu imena.

Ivanovu se to nije svidjelo pa je u UN-u tijekom govora rekao da je promjena imena "zamka" i "grubo kršenje suverenosti". Kritizirao je dužnosnike SAD-a i Europske unije koji su posljednjih tjedana posjetili Makedoniju jer su sugerirali da je promjena imena jedina nada zemlje za ulazak u NATO i EU.

- Ako nam uzmete nadu, što će nam ostati? - upitao je.

Među članovima delegacije koji su nezadovoljni ovim govorom napustili salu je zamjenik ministra vanjskih poslova Andrej Žernovski.

- Napustili smo salu UN za vrijeme govora Ivanova jer nismo željeli davati legitimnost njegovom skandaloznom nastupu, ispunjenom manipulacijama, mržnjom i stvaranju neprijatelja - napisao je Žernovski na Facebooku. Dodao je da je otvoren poziv na bojkot referenduma istinski poziv na samoizolaciju i krajnja neodgovornost prema sadašnjim i budućim generacijama.

Pogledajte video o oružju koje je imalo ključnu ulogu u oslobađanju Hrvatske:

Ključne riječi

Komentara 45

GV
golub Vaso
22:14 27.09.2018.

Soroš diktira tempo napuštanja.

BU
bugavuga
22:09 27.09.2018.

Što je to sala. Mislio sam kako se kaže dvorana

IS
istinaizlike
23:55 27.09.2018.

Nikola Tesla nije imao austrijsku putovnicu, nego hrvatsku. Postoje fotografije putovnice na internetu pa pogledaj što piše na njoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije