Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
London

Majke dojile u središtu Londona jer ne žele da im se to pravo onemogućuje

dojenje u središtu londona
Foto: DPA/PIXSELL
1/6
06.12.2014.
u 23:03

Dvadesetpet prosvjednica okupilo se u hotelu Mayfair s pet zvjezica oko 14 sati kako bi dojile izvan hotela

Okupljene majke protestirale su dojenjem djece ispred Claridge Hotela u središtu Londona kako bi pokazale što misle o inicijativama zabrane dojenja u javnosti, piše BBCLouise Burns (35) je "šokirana i zaprepaštena" zamolbom zaposlenika luksuznog hotela da koristi uburs dok doji.

Dvadesetpet prosvjednica okupilo se u hotelu Mayfair s pet zvjezica oko 14 sati kako bi dojile izvan hotela.

Katie Pirson rekla je: "Čvrsto stojim da moje dijete ima pravo biti nahranjeno gdje god se nalazi. U 2014. se ne bismo trebali brinuti oko toga kako se djeca hrane, dok god se hrane".

Emily Slough koja je osnovala grupu nakon što je nazvana skitnicom na Facebooku jer je dojila u javnosti, rekla je:

"Svaki put kad se tako nešto dogodi, digne se graja onih koji se ne slažu s tim činom. Zato mislim da je iznimno važno poslati poruku svima i dozvoliti majkama da doje kako bi znale da ih štiti zakon kako bi u svakom trenutku i mjestu mogle dojiti te da to trebaju učiniti bez da ih itko uznemirava ili omalovažava".

>> Zbog nelagode dojenja u javnosti mame ranije odluče prestati dojiti

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
23:47 06.12.2014.

Smetaju im pušači, dojilje, oni malo deblji, starci, siromašni. Pa nisu ti LGBT tako jadni i bezazleni kako se vole predstavljati. Normalno se mora skloniti iz javnosti jer eto ono što oni rade trebalo bi postati normalno a ono gore navedeno je nužno zlo radi opstanka pa neka se radi u četiri zida.

SL
stalno lazu
08:27 07.12.2014.

Još jedna u nize en logičnosti bolesnog uma. Parade mogu dizat gablece, dok majka ne može hranit svoje dijete. Još malo pa ce rec ... ne smijete jest gablec ispred recimo pekarne jer neki ljudi nemaju.

Avatar bambam
bambam
08:08 07.12.2014.

Plač gladnog djeteta bi im možda manje smetao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije