Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRISILIO JU JE U AUTO

Novo ubojstvo djevojčice užasnuo Francusku, nadzorne kamere dale ključan trag policiji

Nationwide day of strike and protests for wages and against requisitions at refineries in France
Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS
23.11.2022.
u 08:49

Gradonačelnik Tonneinsa Dante Rinaudo kazao je kako roditelji djevojčice, koji su inače iz Kolumbije, žele pokopati svoju kćer u Grenadi u Španjolskoj gdje je obitelj živjela nekoliko godina prije nego li su se preselili u Francusku.

Samo nekoliko tjedana nakon brutalnog ubojstva 12-godišnjakinje Lole u Parizu, Francusku je zgrozio slučaj silovanja i ubojstva 14-godišnje djevojčice na jugu zemlje.

Policija je u petak uhitila 31-godišnjeg muškarca osumnjičenog za silovanje i ubojstvo djevojčice Vanesse nakon što ju je prisilio da uđe u njegov auto kad se vraćala iz škole u Tonneins. Osumnjičeni je ostavio njezino tijelo u napuštenoj kući i vrlo brzo je identificiran zahvaljujući sigurnosnim kamerama, izvijestile su francuske vlasti, piše Reuters.

Tužitelj u Agenu kazao je novinarima da je muškarac rekao policajcima "Znam zašto ste ovdje" koji su ga došli uhititi u njegovom stanu u gradu Marmande te je potom priznao zločin.

Vlasti su kazale da je muškarac osuđen na 15 dana zatvora 2006. godine kad je bio maloljetnik zbog seksualnog nasilja prema drugom maloljetniku

Gradonačelnik Tonneinsa Dante Rinaudo kazao je kako roditelji djevojčice, koji su inače iz Kolumbije, žele pokopati svoju kćer u Grenadi u Španjolskoj gdje je obitelj živjela nekoliko godina prije nego li su se preselili u Francusku.

Zahtjevi za strožom migracijom

Ovaj strašan zločin dogodio se samo nekoliko tjedana nakon što je okrutno ubijena 12-godišnja Lola čije je tijelo pronađeno u kovčegu. Glavnoosumnjičena u tom slučaju je 24-godišnja žena optužena za mučenje, silovanje i ubojstvo.

Ubojstvo 12-godišnjakinje postalo je izvor napetosti među političkim strankama zbog poziva na strožu migracijsku politiku jer osumnjičena ilegalna migrantica. U oba slučaja, ekstremna desnica kritizirala je sudstvo i vlasti tvrdeći da su blagi prema zločinu i ne čine dovoljno da maknu opasne individualne s ulice.

Komentara 5

OP
Ocvali pupoljak
09:52 23.11.2022.

tko je počinio zločin, Francuz ili gar....i?

Avatar Malo_vitra
Malo_vitra
10:58 23.11.2022.

Ako je lik već dugo registrirani seksualni delikvent, onda je to Francuz. 50% da je crn, 50% da je bijel. Nažalost ništa neće vratiti nesretnu djevojčicu.

JU
juma
09:29 23.11.2022.

Hvala ti bože na nadzornim kamerama. Za ovu djevojčicu bilo je prekasno, ali spasile su život drugoj djeci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije