Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojstvo ispred lokala

Majka ubijenog torcidaša: Sina mi je ubo u srce, nije mu dao nikakvu šansu

Nikola Gusić Janjić - suđenje za ubojstvo Ivana Mate Blaževića
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/3
09.05.2019.
u 15:15

Patologinja je utvrdila da je smjer ubodnog kanala od dolje lijevo prema gore desno. Dubina iznosi 15 centimetara. Nikakva intervencija Blaževiću nije mogla pomoći s takvom ozljedom, kazala je tužiteljica.

Danas su iznesene završne riječi na suđenju Nikoli Gusiću Janjiću za ubojstvo torcidaša Ivana Mate Blaževića dok bi u petak u 12.30 sati trebala biti objavljena presuda.

Podsjetimo, u kolovozu 2017. godine Gusić Janjić ispred lokala Reket u Stobreču ubo je nožem Blaževića u prsa te nakon toga pobjegao. Blažević je nakon pola sata preminuo u splitskoj bolnici, a Gusić Janjić predao se nakon 40 dana skrivanja i bijega od policije. Optužba traži da se Gusić Janjić primjereno kazni, jer je postupao svjesno i s namjerom da ubije Blaževića, piše Dalmatinski portal

Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL

- Patologinja je utvrdila da je smjer ubodnog kanala od dolje lijevo prema gore desno. Dubina iznosi 15 centimetara. Nikakva intervencija Blaževiću nije mogla pomoći s takvom ozljedom. Gusić Janjić dočekao ga je na izlasku i zabio mu nož u srce - kazala je tužiteljica Rene Laura i dodala:

- Nitko od svjedoka u istrazi nije naveo da je Blažević od Gusić Janjića tražio da klekne. To je iskonstruirano kasnije. Željelo se stvoriti dojam da je žrtva ponizila optuženika. Nije normalno da onaj koji je nekog istukao traži ispriku. Blažević je ispriku tražio zbog noža kojeg je Gusić Janjić imao prilikom sukoba na Veliki petak. 

Majka ubijenog, Tanja Žuvela Blažević, zatražila je najstrožu kaznu za Gusić Janjića - 20 godina zatvora. 

- Očito je da su teze obrane montirane i lažne. Moj sin je bio mlađi i mršaviji od ubojice, a bio je i nenaoružan. Moj sin je bio voljena osoba. Imao je dosta prijatelja. Ubojica je uništio cijeli naš život. Koja cijena može biti za osobu koja je to napravila? Jedino maksimalna kazna, i to tražim zbog zaštite mene i moje djece, cijelog društva. Jedino normalno bi bilo da ga osudite na maksimalnu kaznu i liječenje. Sina mi je ubo u srce, nije mu dao nikakvu šansu za život - kazala je Blaževićeva majka dok su njegove sestre plakale, piše Dalmatinski portal.

Dodajmo i kako se prije početka rasprave ispred suda okupilo 60-ak torcidaša koji su došli dati podršku obitelji ubijenog Blaževića, a ubrzo su se razišli bez ikakvih problema.

Komentara 7

MA
mantheman
16:00 09.05.2019.

Sve ok covjek je izgubio zivot i netko mora odgovarati ali po svemu videnom Blazevic je bio daleko od nekog nevinasca, ko se cesto kao on nalazi u takvim situacijama kad tad ce se i opeci jbg u ovom slucaju je platio glavom nazalost

DH
dalibor.hren
15:26 09.05.2019.

Kakve veze ima što je pokojnik bio torcidaš?

ZA
zagi101
16:18 09.05.2019.

naletio na luđeg od sebe i papa, hoće to kad se stalno ku...š

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije