Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
misija 'Galactic 02'

Majka i kći osvojile put u svemir: 'Odjednom, tko mi ulazi u dvorište? Richard Branson'

Virgin Galactic Complete First Fully Crewed Spaceflight
Foto: ABACA/ABACA
1/3
07.08.2023.
u 11:17

Anastatia Mayers, koja će biti druga najmlađa osoba koja je otišla u svemir, kaže da se nada da će to iskustvo moći iskoristiti da inspirira druge

Osamnaestogodišnja studentica škotskog Sveučilišta Aberdeen i njezina majka otputovat će ovaj tjedan u svemir nakon što su na nagradnoj igri osvojile mjesto na drugom komercijalnom letu Virgin Galactica. Anastatia Mayers i njezina majka Keisha Schahaff bit će prve majka i kći koje će letjeti u svemir. One će također biti prve osobe s Kariba koje će krenuti na taj put. Poletjet će iz Novog Meksika u četvrtak.

Keisha je bila na putu za Ujedinjeno Kraljevstvo kako bi sredila vizu kćeri za studij u Britaniji, a na letu iz Antigue za London odjednom joj se pojavio oglas. "Ispunila sam nagradnu igru i onda odjednom, nekoliko mjeseci kasnije, dobivam dopise u kojima piše 'vi ste među 20 najboljih finalista', zatim među pet najboljih i na kraju da sam pobjednica", priča ona.

VEZANI ČLANCI:

"Odjednom, tko mi ulazi u dvorište? Richard Branson. Cijeli tim je jednostavno uletio u moju kuću govoreći 'ti si pobjednica, ideš u svemir'". Anastatia kaže da je njezina odluka da otputuje s Kariba na studij u Škotsku dovela do prilike da ode u svemir.

"Da nisam nasumično odabrala Sveučilište Aberdeen i da nismo morali ići velikim zaobilaznim putem kako bismo dobili moju vizu - ne bismo išli u svemir", kaže ona. Studentica druge godine filozofije i fizike kaže da je odlazak na studij u Škotsku bila jedna od najvećih odluka u njezinom životu, ali je "dovela do toga da se događaju veličanstvene stvari".

VEZANI ČLANCI:

Misija pod nazivom Galactic 02 drugi je komercijalni svemirski let Virgin Galactice, a prvi s klijentima koji plaćaju. Oglašena cijena bila je 450.000 dolara. Misija Galactic 01 provedena je u lipnju i dosegla je visinu od 85 kilometara. Smatra se da će druga misija pokušati ići istim putem.

Anastatia, koja će biti druga najmlađa osoba koja je otišla u svemir, kaže da se nada da će to iskustvo moći iskoristiti da inspirira druge. Keisha dodaje: "Za mene i moju kćer zajedno, to je više od ostvarenja sna".

VIDEO Supermjesec na nebu iznad Osijeka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije