Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD U VUKOVARU

Majka dječaka o napadačima: 'Uvijek im se progleda kroz prste, a naša djeca završe u bolnicama'

Panorama Vukovara
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
08.01.2024.
u 20:08

Policijska uprava vukovarsko-srijemska navela je kako je 6. siječnja zaprimila dojavu da je oko 22.25 sati došlo do sukoba između nekoliko osoba. Brzo je, kako navodi, angažirana hitna medicinska pomoć

Desetak pripadnika navijačke skupine BBB u subotu navečer u centru Vukovara pretukla je pet maloljetnika od 15 godina. Uhićen je jedan od napadača iako 24sata neslužbeno doznaju kako policija, kao i neki roditelji, poznaju i ostale. Roditelji su najavili veliki prosvjed za subotu. 

Majka jednog od dječaka kazala je kako je njezin sin dobio hematome po tijelu, frakturu lica i tešku ozljedu oka zbog koje će vjerojatno morati na operaciju

“Sledila sam se kad su mi javili da je pretučen. Pa ti dječaci otišli su do grada prošetati. Ovi su ih napali jer je jedan od njih govorio ekavicu. Pa naša djeca žive sa svojim prijateljima, a ovo su huligani i nasilnici koji uporno uništavaju sve pokušaje normalnog života u ovom gradu. Uvijek su isti u igri i uvijek im se progleda kroz prste. Štite ih i Grad, koji im je dao prostore za udrugu BBB-a u centru, i policija, koja ih često ni ne procesuira, pa i sud, koji im daje smiješne kazne. Taj što je uhićen već je četiri puta sudjelovao u sličnim tučnjavama i svaki put bi dobio nikakvu kaznu, društveno koristan rad. A naša djeca završe u bolnicama”, rekla je, navode 24sata.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, ranije se oglasio i Ivica Franić, djed jednog od dječaka. 

"Moj unuk bio je u društvu prijatelja koji su išli u fast food nešto pojesti, da se malo podruže jer do 23 sata moraju biti kod kuće. Njih je napala skupina vukovarskih BBB-ovaca koji nisu nikakvi navijači nego su huligani. Nadam se da će njihova centrala u Zagrebu reagirati jer bolje je da posao odrade oni i institucije nego da pravdu u svoje ruke uzme neki roditelj ili djed. Treba li nam neki novi Zavadlav", naveo je. 

VIDEO Djed pretučenog dječaka u Vukovaru: Mislio sam da će mi srce puknuti. Nadam se da će centrala BBB reagirati na ovo

Policijska uprava vukovarsko-srijemska navela je kako je 6. siječnja zaprimila dojavu da je oko 22.25 sati došlo do sukoba između nekoliko osoba. Brzo je, kako navodi, angažirana hitna medicinska pomoć. 

"Zasad je tijekom policijskog postupanja uhićen 23-godišnji hrvatski državljanin, a provedenim kriminalističkim istraživanjem smo utvrdili sumnju da je počinio kazneno djelo Sudjelovanje u tučnjavi iz članka 122. Kaznenog zakona Republike Hrvatske te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Nastavljamo s kriminalističkim istraživanjem u cilju utvrđivanja ostalih sudionika događaja", navela je jučer policija.

Ključne riječi

Komentara 7

V0
Vlaskoulicanec4.0
20:25 08.01.2024.

Kada će hrabri BBB-ovci upasti u jedan vrtić i namlatiti 5-6-godišnjake? Bože dragi, koji su to likovi!

TO
TomekZagreb
20:28 08.01.2024.

Nema kruha od policije niti sudstva, slobodno započnite čišćenje...

Avatar ŽutiKarton
ŽutiKarton
22:43 08.01.2024.

Protiv sam nasilja ali sa ovim se manipulira sve u 16.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije