Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nasilniku ČOKOLADICA

Majci pretučenog djeteta rekli da ga školuje kod kuće. Sada svaki dan sjedi s njim na nastavi

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
09.10.2019.
u 09:16

Očajna majka tvrdi kako su zlostavljaču njenog djeteta samo rekli da 'bude dobar', dok njen sin ide psihologu, mokri u krevet i ima migrene.

Učenik prvog razreda Osnovne škole Franje Tuđmana u Kninu toliko je teško ozlijedio drugog dječaka da je umalo ostao bez noge. Sada sa prestravljenim djetetom majka mora cijeli dan sjediti na nastavi, a škola je preporučila da žrtva obrazovanje nastavi kod kuće. S druge strane, protiv zlostavljača nisu poduzete nikakve pedagoške mjere.

Sam incident se dogodio još u travnju kada je dječak udario svog kolegu tako jako da mu je pukao mišić na nozi. Prvašić je hitno prevezen u bolnicu, a noga je spašena zahvaljujući ažurnosti i trudu liječnika, prenosi RTL. Međutim, škola nije reagirala na nasilje pa cijeli slučaj nije prijavljen nadležnim tijelima.

- Ja ga nisam vidio i puknuo me iza leđa u nogu - kazao je dječak i dodao kako ga je isti prvašić tukao i prije. Udarao ga je šakom u nos, nogom u trbuh...

Očajna majka tvrdi kako su zlostavljaču njenog djeteta samo rekli da 'bude dobar' i kupili mu čokoladicu, dok njen sin ide psihologu, mokri u krevet i ima migrene.

- Nasilnikovo ponašanje nije se promijenilo i moje dijete je i dalje u paničnom strahu. On je njega čak pratio u WC, čekao ga ispred vrata da izađe - objašnjava majka koja ne želi svoga sina školovati kod kuće jer takav program je predviđen samo za djecu koja imaju teške dijagnoze.

RTL navodi da škola ne odgovara na pozive, a i kad se jave, ravnateljica tvrdi da je sve što je trebala već rekla. No majka ne odustaje i slučaj je prijavila ministarstvu.

- Pokrenut je inspekcijski postupak kako bi se utvrdile sve činjenice. Dodatno, Agencija za odgoj i obrazovanje imat će stručno-savjetodavni posjet školi u kojem će analizirati situaciju te dati preporuke za rad i pratiti situaciju - poručili su iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Komentara 20

IS
istinaizlike
09:24 09.10.2019.

Trebalo bi provjeriti čije je nasilničko sunce kad je ravnateljica tako blagonaklona.

PH
Petarstijena-HR
12:02 09.10.2019.

U zatvor s roditeljima zlostavljača, a malog u popravni dom pa u zatvor.

ST
stefj
09:58 09.10.2019.

Ma što sad tu neko nasilje... Bitno je da nas ima preko 70.000, nas učitelja i da ćemo uskoro biti brojem izjednačeni s brojem učenika i što radi nas odustaju od smanjenja stope PDV-a... Naš cilj je jasan - 22 učitelja na jednog učenika, visoki porezi i uništavanje privatnog sektora, naročito u području školstva...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije