Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napeti odnosi

Maduro tvrdi da SAD želi Venezuli ukrasti naftnu rafineriju Citgo

Nicholas Maduro
Foto: Reuters
29.01.2019.
u 07:54

Venezuelanski predsjednik Nicolas Maduro izjavio je u ponedjeljak kako Sjedinjene Države nastoje protuzakonito preuzeti američku naftnu rafineriju Citgo, jedinicu venezuelske državne naftne tvrtke PDVSA.

– Sjedinjene Države danas su odlučile slijediti put krađe Citgoa iz Venezuele – kazao je Maduro u televizijskoj emisiji kako bi primio diplomate koji se vraćaju iz Sjedinjenih Država.

– PDVSA će poduzeti pravne, političke, operativne i komercijalne mjere za obranu venezelanskih interesa  u SAD-u.

Trumpova administracija je u ponedjeljak uvela sveobuhvatne sankcije na PDVSA u nastojanju da poveća pritisak na Maduro da se povuče.

Nicholas Maduro
1/9

S druge strane, Maduro je pozdravio domaće diplomate koji su povučeni iz Sjedinjenih Država nakon što su dvije zemlje smanjile svoje diplomatske misije u osoblju.

Njihova pojava emitirana je na nacionalnoj televiziji, nakon čega je uslijedio Madurov govor. Diplomatski raskol potaknut je prošlotjednim američkim priznanjem oporbenoga vođe Juana Guaida kao privremenog predsjednika Venezuele.

>> Prosvjedi u Venezueli

Ključne riječi

Komentara 32

AN
antipoganin
10:03 29.01.2019.

Maduro je fašist kao i Tito.Takvima je mjesto na troživotnoj robiji u kamenolomu.

ST
stomugromova
19:51 29.01.2019.

Nema goreg ološa,ubojica,psihopata i kriminalaca od onih koji vode iz pozadine američku državu.Ta je država postala ruglo u svakom pogledu.Nacisti su bili mila majka u odnosu na vampire i vukodlake koji obitavaju u jazbinama duboke države.Na što su spali daa moraju otimati ,krasti kao drumski razbojnici i to u 21 stoljeću.Gledam onog primata Boltona,ljudi moji pa to je sramota za civilizaciju .A takvih divljaka sa mentalitetom krvožednih serijskih ubojica ima tamo previse za ovaj planet.

Avatar kakomijetakomije
kakomijetakomije
16:13 29.01.2019.

opet nacionalni interes-nafta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije