Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JMJ U MADRIDU

Madrid: Uhićeni protupapini prosvjednici

Madrid, prosvjednici
18.08.2011.
u 13:04

Ekonomija ne smije zaboraviti etiku, izjavio je Benedikt XVI. u zrakoplovu na putu u Madrid

MADRID – Španjolska policija uhitila je sedmoricu protupapinih prosvjednika u Madridu kamo je Benedikt XVI. danas stigao na 26. Međunarodne dane mladeži koji se zaključuju 21. kolovoza. Prosvjednici “indignados”, koji već mjesecima osuđuju španjolske političare za situaciju u koju je došla država, protive se i papinu posjetu Madridu. U sučeljavanjima s policijom na Trgu Puerta del Sol  ozlijeđeno je i jedanaest osoba.

"Ljutita“ (indignados) mladež sada prosvjeduje i zbog cijene koju će platiti španjolska država za održavanje Međunarodnih dana mladeži (katoličke) i ugošćenje pape. Radio Vatikan prenio je izjavu glasnogovornika španjolske vlade Josea Blanca koji je iznio kako država neće platiti ni eura te će svi troškovi biti pokriveni iz crkvenih fondova i od priloga hodočasnika. Istina, država će platiti troškove za organiziranje sigurnosti, ali takve troškove plaća za sve manifestacije pa i za prosvjede “indignadosa”, objasnio je Blanco.

Papin zrakoplov stigao je danas u podne u madridsku zračnu luku Barajas, gdje su ga dočekali kraljevski par Juan Carlos i Sofia te premijer Jose Luis Zapatero i drugi, kao i mnogo mladih koji su uzvikivali “Živio Papa”. Benedikt XVI. uvečer će se sastati s mladima na Trgu Cibeles u Madridu.  

Na putu iz Rima u Madrid Benedikt XVI. je u zrakoplovu razgovarao s novinarima, a ekonomska situacija bila je neizbježna tema.

– U ovoj ekonomskoj krizi, kao i u prethodnoj, vidi se što se događa kada je ekonomija samo trgovinska i zaboravlja etiku. Postoji odgovornost Europe prema drugima, prema drugim državama i prema čovječanstvu. Potrebno je stvoriti radna mjesta i zaštititi Zemlju – rekao je papa i naglasio kako će Španjolci prevladati krizu uz temperament koji ih karakterizira i uz pomoć dubokih korijena kršćanstva, koji su tijekom stoljeća bili plodonosni.

Ključne riječi

Komentara 9

OB
-obrisani-
19:56 18.08.2011.

18.08.2011. u 15:35h sinaj je napisao/la: .. da li znas sta je papa uradio Spaniji kad je dosao Franko na vlast i ako mu je vatikan pomogao Papa je unajmio nekoliko divizija muslimanskih najamnika da se bore pod komandom Frankaka (koji je bio dobar mason) i da ubijaju rimokato-like, Jevreje i protestante koji su mu se odupi-rali. Zbog velikog broja komunista koji su podupirali republiku, svet je bio zaveden da veruje da je sve to bila komunistička revolucija. To se dogodilo zahvaljujući vatikanskom kon-trolisanom novinarstvu koji je prikrivao istinu. Papa je ekskomunicirao poglavare španske republike i proglasio duhovni rat između Svete stolice i Madrida. Frankova vlada je priznata 3. avgusta 1937. od strane Vatikana, 20 meseci pre kraja građanskog rata. General Franko je na kraju postao rimokatolički diktator Španije. I tako su jezuiti imali vođe za njihova tri fronta. Ti ljudi su postali „zaštitnici vere”: Hitler, Musolini, Franko.

OB
-obrisani-
19:58 18.08.2011.

18.08.2011. u 15:35h sinaj je napisao/la: .. sami Spanci znaju sta im je vatikan napravio kroz istoriju

SI
sinaj
15:35 18.08.2011.

Prava je šteta što će se sve platiti iz crkvenih fondova, a ne iz državnog proračuna u koji uplaćuje puno više španjolskih katolika nego ateista. Šta je nekoliko tisuća nezadovoljnih prosvjednika koji ni sami ne znaju zašto su nezadovoljni naspram dva milijuna samo mladih koliko ih se očekuje na susretu?! Samo neka policija radi svoj posao, ne može svaka šuša praviti nered po državi.Tu bi se trebali ugledati na Engleze, četiri godine zatvora za agresivno ponašanje i izazivanje nereda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije