Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podravka i OTP

Mađari i službeno pokrenuli prodaju dionica

Ljubo Jurčić
Boris Ščitar/Pixsell
12.01.2011.
u 20:00

Na pregovore s čelnicima koprivničke prehrambene kompanije došao i član najužeg MOL-ova poslovodstva

MOL je iznimno zainteresiran za to u čijim će rukama završiti 10,64 posto Podravkinih dionica iz "operacije Spice".

Na jučerašnjem sastanku Podravkina i čelništva mađarske banke OTP u Budimpešti, kako doznajemo, bio je i član najužeg MOL-ova poslovodstva. Mađari su podravkašima i službeno kazali da će pokrenuti proceduru upisa dionica na svoje ime, što se očekuje još od početka listopada prošle godine, kada su na to, u skladu s ugovorima koje je potpisalo bivše čelništvo koprivničke prehrambene kompanije, stekli pravo.

Ta je procedura preduvjet da OTP proda Podravkine dionice drugoj strani.

- Normalno je da oni budu na takvim razgovorima - MOL je dao novac za dionice, a OTP se tu pojavljuje u ulozi agenta cijele transakcije - komentirao je to danas Ljubo Jurčić, šef Podravkina NO-a.

Unatoč medijskim špekulacijama, mađarska strana još nije pronašla kupca za dionice, a to nije ni mogla učiniti jer još nije njihov formalnopravni vlasnik. To znači da su i dalje otvorene sve opcije, od toga da se dionice plasiraju na Zagrebačku burzu do toga da OTP pronađe domaćeg ili stranog kupca za cijeli paket.

- Naš je interes smanjiti potencijalnu štetu od te transakcije -  izjavio je Jurčić, dometnuvši kako Podravka ne namjerava poduzimati korake kojima bi mogla otežati namjere mađarske strane.

Ključne riječi

Komentara 9

VI
vidimškoj
20:20 12.01.2011.

u vrtićima njemački i talijanski.

Avatar Nick2k
Nick2k
20:28 12.01.2011.

Pa logično kada su na hrvatskom razumljive samo celebrity teme. Za svaku drugu temu na hrvatskom nitko ništa ne razumije.

PI
piccolo
20:03 12.01.2011.

A da mi počnemo u osnovne i srednje škole uvodit mađarski???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije