Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radio Subotica

Mađari i Hrvati u Vojvodini: Gubimo program na materinskom jeziku

slušalice
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
12.12.2014.
u 08:26

Ispred zgrade Radija Subotice, koji emitira program na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku, prosvjedovali su članovi Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara

Ispred zgrade Radija Subotice, koji emitira program na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku, prosvjedovali su članovi Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara jer se protive prodaji te višenacionalne postaje političkoj stranci Treća Srbija koja je nastala odvajajući se od nacionalističkog pokreta Dveri.

– Prema zakonu kupac je dužan sačuvati sadašnju programsku shemu samo dvije godine. Nakon toga može ukinuti program na mađarskom ili na hrvatskom – prosvjeduje Aron Čonka.

>> Europska komisija Vojvodinu pripojila Hrvatskoj!

Komentara 19

Avatar Piktor-
Piktor-
10:32 12.12.2014.

Madjari i Hrvati gube program a samo Madjari protestiraju. Pa gdje su Hrvati ? Oni bi, da se opet neki drugi izbore za njihova prava ?

AA
aabbcc
09:29 12.12.2014.

Politicari su izmislili te nove jezike ratnih 90-god. i gle cuda vec iz zovu i "materni", bez da narodu daju vrijeme da nauci ili neki kurs novog jezika !!!!!!

Avatar Piktor-
Piktor-
10:34 12.12.2014.

bgcd --- " U Srbiji postoje samo srbi ,svi ostali su gosti. " U madjarske zemlje su Srbi dosli 1689. pod vodstvom Carnojevica, moleci za skloniste. A danas eto izrazavaju tradicionalnu "srpsku zahvalnost".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije