Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSJET PANTOVČAKU

Macron: Nepravedno je što sam ja prvi francuski predsjednik u Hrvatskoj od osamostaljenja

Zagreb: Milanović i Macron nakon sastanka su dali izjave za medije
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/11
25.11.2021.
u 10:43

Razgovore ocjenjujem odličnima. Radujem se svemu ovome, ovo je za Hrvatsku jedan mali novi početak. Ovo je ozbiljna promjena kojoj se radujemo - kazao je Milanović

Francuski predsjednik Emmanuel Macron posjetio je Pantovčak gdje ga je ugostio predsjednik Zoran Milanović. 

Predsjednici su održali sastanak u četiri oka nakon čega su dali izjave za medije. 

- Razgovarali smo prije svega o nabavci zrakoplova, ali i zbivanjima u regiji, Ukrajini, Rusiji. To su sve stvari koje Francuska kao jedina nuklearna sila u EU gleda na način koji je malo širi od našega. Razgovore ocjenjujem odličnima. Radujem se svemu ovome, ovo je za Hrvatsku jedan mali novi početak. Ovo je ozbiljna promjena kojoj se radujemo - kazao je Milanović. 

Izjavu je potom dao francuski predsjednik Macron. 

- Zahvaljujem vam na srdačnom dočeku, razgovoru. Veliko mi je zadovoljstvo i ponosan sam što sam prvi predsjednik Francuske Republike koji je posjetio Hrvatsku od osamostaljenja. Radi se o nepravdi jer ovaj posjet je simbol našeg prijateljstva, pokazuje koliko su snažne veze između Hrvatske i Francuske - kazao je Macron i dodao: 

- Hrvatski narod je bio svjestan činjenice da među državama članicama vlada velika solidarnost. Današnja službena posjeta i partnerstvo koje smo potpisali, posvetit će i uzvisiti našu bilateralnu vezu. Naše dvije zemlje nastavit će raditi u odnosu na različite teme, sigurnost, migracije, istraživanje. Sve su to teme koje pokazuju europski put Hrvatske - Schengen i euro integracija. To su zajednički projekti. Razgovarali smo o tome i jučer s Vladom. Radimo na klimatskim pitanjima, gospodarskim, geopolitici, tehnologiji, sve su to veliki izazovi i oni su u srcu ovog partnerstava i onog što ćemo zajedno činiti u Europskoj uniji. 

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Predsjednik Milanović dao je francuskom kolegi narančastu mašnicu koju su obojica stavili na sakoe kazavši kako time obilježavaju Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama na koji ga je podsjetila njegova supruga Sanja Musić Milanović pa su mašnice izradili u posljednji tren. 

Komentara 8

NI
NikoCro
11:23 25.11.2021.

Svejedno ja vama francuzima ne vjerujem, poslije ponasanja Mitterrana i povjesnih cinjenica gdje ste uvijek stitili srbe" daleko vam kuca", al prokleta politika gura nas zajedno sa stoljetnim neprijateljima

Avatar BožeSačuvaj
BožeSačuvaj
11:27 25.11.2021.

Bogme skupo smo platili ulazak u Shengenski prostor-valjda nas neće slovenci više zezati..samo da se to riješi prije izbora u Francuskoj,,da ne bi bilo pojeo vuk magare ako dođe netko drugi na čelo Francuske kome se fučka i za Hr i za EU i za Shengen...malo je to sve na knap

AL
AlojzVjekoslav
11:06 25.11.2021.

Jel zato što je Plenković je prvi hrvatski premijer iz francuske masonske lože ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije