Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA NAZNAKA MIRA

Macron nakon razgovora s Putinom: Bio je dvoličan, svjesno je izabrao rat

Foto: Reuters
1/6
25.02.2022.
u 03:42

Macron je prvi zapadni političar koji je razgovarao s Putinom nakon invazije na Ukrajinu. Inicijativa za razgovor stigla je iz Pariza.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron izjavio je u petak da je ruski predsjednik Vladimir Putin bio dvoličan u razgovorima s njim, razgovarajući telefonom o detaljima sporazuma iz Minska dok se pripremao za invaziju na Ukrajinu.

>> UŽIVO: RAT U UKRAJINI

"Da, bilo je dvoličnosti, da, postojao je namjeran, svjestan izbor za pokretanje rata dok smo još mogli pregovarati o miru”, rekao je Macron novinarima nakon summita EU.

Dodao je kako će Francuska dodati svoje sankcije paketu mjera koje je noćas u 3 ujutro objavila Europska komisija.

Podsjetimo, Macron i ruski čelnik Vladimir Putin razgovarali su telefonom u četvrtak navečer, objavili su Kremlj i Elizejska palača ranije.

French President Emmanuel Macron arrives at a European Union leaders last-minute summit to discuss the crisis between Ukraine and Russia, in Brussels, Belgium February 24, 2022. REUTERS/Yves Herman/Pool Photo: YVES HERMAN/REUTERS
Foto: YVES HERMAN/REUTERS, ilustracija

"Bila je to ozbiljna i iskrena razmjena gledišta o situaciji u Ukrajini", objavio je Kremlj. 

Putin je Macronu detaljno objasnio razloge za invaziju, dodaje se. Obojica su se usuglasila da će ostati u kontaktu. Macron je prvi zapadni političar koji je razgovarao s Putinom nakon invazije na Ukrajinu. Inicijativa za razgovor stigla je iz Pariza. 

Po francuskim izvorima, Macron je zatražio hitan prestanak ruske ofenzive i najavio "masovne sankcije" ako se to ne dogodi. 

>> Pogledajte: Bijeg iz Kijeva: Gužve na benzinskim postajama, građani prazne bankomate.

 

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar tarana
tarana
07:01 25.02.2022.

Orwellov double talk ,govori jedno, misli drugo i radi treće...

VI
Vivian
08:31 25.02.2022.

Eh, jako snazna i odlucna ekipa ce zaustaviti Putina, tu su Ursula, Greta, Macron Trudeau i senilni starac, Putinu se tresu noge. Na zalost, Ukrajina je prepustena sama sebi.

TA
Tajg
07:35 25.02.2022.

Trebo je sa Plenkovićem prodati to preskupe zraklopove, a sa tim nužnim novcem stvarati projekte i radna mjesta za našu mladež, da više ne bježe iz Lijepe naše. Sada će svakako Amerikanci skupo prodati oružje Europi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije