Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORISNA TABLICA

Jednostavni šalabahter za preračunavanje eura u kune: 'Da se naši stariji mogu lakše snaći'

Sime Zelic/PIXSELL/Facebook
29.12.2022.
u 14:54

Osim toga, Krešimir Macan je upozorio u objavi građane i da ne zaborave idućih dana nabaviti dovoljno gotovine za Novogodišnju noć jer je moguće da pojedine debitne kartice neće raditi,

Svega nas nekoliko dana dijeli od ulaska u eurozonu, a iako od rujna na proizvodima možemo vidjeti i cijenu u eurima, preračunavanje će od Nove godine svakako biti zbunjujuće. Tako je poznati komunikacijski stručnjak Krešimir Macan objavio jednostavan ''šalabahter'' koji svima može poslužiti u preračunavanju.

''Vidio sam da su mnogi stariji to napisali rukom i da se dijelilo po mrežama, mi im se mlađi kao smijali, pa sam odlučio napraviti jednostavan kalkulator koji možete zalijepiti bilo gdje u stanu ili nositi sa sobom tako da se naši stariji lakše snađu s Eurom'', objavio je na Facebooku.

Tako je Macan u Excelu naveo koji je tečaj konverzije koji vrijedi - 1 euro vrijedi 7,5345 kuna, a u podsjetniku je naveo koliko pojedini iznosi u eurima vrijede u kunama. Tako su pretvoreni iznosi od 1 centa pa sve do 200 eura. Brojni su pohvalili potez ovog komunikacijskog stručnjaka, smatrajući kako će brojnima pomoći.

Osim toga, Krešimir Macan je upozorio u objavi građane i da ne zaborave idućih dana nabaviti dovoljno gotovine za Novogodišnju noć jer je moguće da pojedine debitne kartice neće raditi, o čemu su više jučer pričali ministar financija Marko Primorac i guverner HNB-a Boris Vujčić.

''I da uzmite nešto gotovine kuna za ovaj vikend jer masu toga neće raditi i platite što imate u bankama najkasnije sutra ako je nešto dospjelo'', naveo je tako Macan.

Osim brojnih priprema i obavijesti koje ovih dana ''oblijeću'' građane, jedna je stigla i od ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske koje je izvijestilo kako dvije elektroničke usluge neće biti dostupne na dan 1. siječnja 2023. godine zbog prilagodbi sustava. Riječ je o elektroničkim uslugama e-Zahtjev za izdavanje putovnice i e-Zahtjev za izdavanje vozačke dozvole.

- Na dan 1. siječnja 2023. godine, zbog prilagodbi povezanih elektroničkih sustava za plaćanja eurom, neće biti moguće korištenje elektroničkih usluga e-Zahtjev za izdavanje putovnice i e-Zahtjev za izdavanje vozačke dozvole - izvijestio je MUP, o čemu više možete pročitati OVDJE

>> VIDEO Ovo su važne stvari koje nas čekaju u 2023., posebno pravilo vrijedit će za bankomate do travnja


 

Komentara 24

DU
Deleted user
15:22 29.12.2022.

I vi od one stvari oltara delate! Ti stariji građani za koje kažete da će se teško snalaziti s eurima prevalili su preko svoje grbače jugo-devalvacije s dinara na novi dinar, pa 91. prelazak na hrvatske dinare, i malo kasnije na kune. Znaju naši ljudi s novcima, neće euro bit problem. Problem će biti kao i do sada male mirovine i plaće, a u Hrvatskoj ćemo i dalje plaćati više eura za lošiju kvalitetu robe nego što ih imaju u njemačkim i austrijskim dućanima.

DU
Deleted user
15:48 29.12.2022.

Bogme nije to lako.....podijelit dva broja......ne može to svatko

BO
Bojans
16:25 29.12.2022.

Zašto starije smatraju idiotima? Testiraj to na svojim roditeljima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije