Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGOVORAN I KONSTRUKTIVAN

Macan o Milanovićevu nastupu: I dalje pokazuje svoje novo lice

Prvi intervju novoizabranog predsjednika
Foto: Nova TV
1/3
16.01.2020.
u 22:21

"Skromna inauguracija u Predsjedničkim dvorima uz nazočnost državnog vrha i bez  drugih stranih uzvanika bit će dobro primljena gesta od strane građana", smatra Macan

Prvi intervju novoizabranog predsjednika RH Zorana Milanovića nakon pobjede na izborima komentirao je za Večernji list politički analitičar Krešimir Macan koji na temelju večerašnjeg nastupa zaključuje kako je Hrvatska dobro izabrala.

– Zoran Milanović i dalje pokazuje svoje novo lice, odgovorno i konstruktivno. Ne reagira prvoloptaški jer se ne mora nikome svidjeti. Iako kaže da se nije promijenio od 2007., gledamo zrelog Zorana Milanovića. Otvoreno kaže kad podržava Vladu i kad ima svoje mišljenje koje im može biti suprotstavljeno. Odgovorno nudi rješenja za detektirane probleme (ubojstva u Splitu, tragedija umirovljenika u Zagorju).

Jedno od pitanja o kojima se govorilo, a koje posebno zanima javnost jest i kako će izgledati inauguracija. Milanović je kazao da će pozvati samo one za koje smatra da moraju biti tamo, a to su aktualna predsjednica, uži kabinet Vlade, predsjedništvo Sabora, predsjednik Vrhovnog suda, načelnik Glavnog stožera, ljudi koji su bili u kampanji te njegova supruga.

– Skromna inauguracija u Predsjedničkim dvorima uz nazočnost državnog vrha i bez drugih stranih uzvanika bit će dobro primljena gesta od strane građana. A i poruka svim drugim političarima u Hrvatskoj – kaže Macan.

Da će novi Milanović vući zanimljive poteze, smatra Macan, pokazuje i njegova odluka o odlasku u Rusiju na paradu na koju ga je pozvao Vladimir Putin.

– Jako odgovorno oko Plenkovića i konstruktivnosti prema Vladi – neka vlada predloži kandidata za šefa SOA-e, ali za MORH će se osobno angažirati. Jasno je protiv hrvatskih vojnih misija u Afganistanu i Iraku, ali opet uz ogradu, to je moje mišljenje. Hrvatska je prema viđenom večeras dobro izabrala – zaključuje Macan.

VIDEO Milanović o Plenkovićevom pozivu

Ključne riječi

Komentara 68

DE
derin
22:58 16.01.2020.

Oprosti ali kao hrvatskom državljaninu mi je nezamislivo da na inauguraciji hrvatskog predsjednika sjedi čovjek koji je izjavio da je Udba ubila malo Hrvata, nadam se da će tu Milanović pokazati zrelost i mudrost. Puno više nas koštaju nameti za obnovljive izvore energije koje mi skupo plaćamo od sdp-ove vlade nego što će se potrošiti na inauguraciju.

ZA
zarko815
22:57 16.01.2020.

Drug bahati ne može promijeniti ni svoje lice a kamo li svoju ćud. Pokvarenisu ovakvi macani i razni mediji koji obmanjuju, varaju narod. Zato ćemo sada imati 5 godina sramotu za predsjednika hrvatskog naroda.

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
22:49 16.01.2020.

Pitam se pitam, ako je Zoran sad zreo a mandat mu traje 5 godina da ne bude onda truo ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije