Naslovnica Vijesti Hrvatska

M SAN: Nismo mogli predvidjeti što će događati s bivšim premijerom

Iz M SAN Grupe ističu da će učiniti sve da zaštite profesionalni i radni dignitet svakog djelatnika
03. listopada 2011. u 20:42 31 komentara 21 prikaza
\'27.08.2008.,Beli Manastir - Hotel Patria,Sjednica predsjednistva  HDZ-a.Predsjednik stranke i Hrvatski premijer Ivo Sanader. Photo Davor Javorovic/Vecernji list\'
Foto: \'Davor Javorović/PIXSELL

Nakon što je Jutarnji list objavio da USKOK istražuje sve ugovore koje je u zadnjih nekoliko godina s Vladom potpisala M SAN grupa, zbog sumnje u moguću korupciju i namještanje poslova, iz te kompanije danas su se oglasili opsežnim priopćenjem. U njemu tvrde kako napisi vrve netočnim navodima i proizvoljnim konstrukcijama, a među ostalim ističu i kako nisu mogli predvidjeti što će se događati s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, kojeg su bili angažirali za savjetnika, tj. njegovu tvrtku Alia Savjetovanje.

''Svjedoci smo učestalih negativnih i neistinitih medijskih napisa jednog dnevnog lista na M SAN grupaciju i njene članice M SAN Grupu i KING ICT te pojedine članove Uprava i Nadzornih odbora unutar tih tvrtki. Ovime ne želimo ulaziti u razloge iznošenja neistina niti se želimo baviti stupnjem profesionalnosti bilo koga, već samo želimo javno iznijeti činjenice koje smo već nebrojno puta ponavljali'', stoji u priopćenju objavljenom na službenim web stranicama M SAN-a. Iz te informatičke kompanije tvrde kako napisi vrve netočnim navodima i proizvoljnim konstrukcijama, narušavajući poslovni i profesionalni ugled M SAN Grupe.

''Djelatnici koji rade na regionalnim tržištima poznaju zapreke na koje nailazimo, a takva iskustva poznata su i drugim hrvatskim tvrtkama koje su investirale na regionalna tržišta. Kako bismo lakše premostili takve probleme i zaštitili investirani kapital, M SAN grupacija angažirala je više različitih konzultantskih, lobističkih i zaštitarskih tvrtki između kojih je i Alia Savjetovanje. Svjetska je praksa da bivši državnici nakon političke karijere vrlo uspješno pružaju takve usluge, koristeći iskustvo i kontakte koje su stekli'', navodi se u priopćenju. Iz kompanije nadalje pojašnjavaju kako su procijenili da bi angažman tvrtke Alia Savjetovanje mogao biti koristan za investicije M SAN Grupe na regionalnom tržištu.

''Nikako nismo mogli predvidjeti što će se kasnije događati s bivšim premijerom Sanaderom niti da ćemo se, zbog sasvim legalno sklopljenog poslovnog ugovora, naći na udaru pogrešnih medijskih zaključaka'', stoji među ostalim u priopćenju.

Iz M SAN Grupe ističu da će učiniti sve da zaštite profesionalni i radni dignitet svakog djelatnika i vrijednost koju su stvorili te da su u potpunosti spremni surađivati sa svim istražnim tijelima kako bi se osiguralo poštivanje važećih zakona i propisa.

Piraex
Svi na struju
Kako turistički djelatnici i ugostitelji mogu profitirati od sve veće zastupljenosti električnih automobila

A1 izdvaja za Vas

  • ja sam gladan:

    Deset puta čitam ovaj naslov i ne kužim! M SAN: Nismo mogli predvidjeti što će događati s bivšim premijerom Pa to se ne može pročitati.

  • Stiver:

    Iz M SAN Grupe ističu da će učiniti sve da zaštite profesionalni i radni dignitet svakog djelatnika i vrijednost koju su stvorili te da su u potpunosti spremni surađivati sa svim istražnim tijelima kako bi se osiguralo poštivanje važećih zakona ... prikaži još! i propisa. Malo sutra , ne rade li tamo niže rangirani djelatnici i prekovremeno i još za to nisu plaćeni adekvatno ?

  • markovina:

    450 milijuna kuna, a za što ???