Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPRIČALI SU SE

Luksuzna japanska trgovina zbog torti na meti kritika: 'Spriječit ćemo da se to ponovi'

Ilustracija torta
Pixabay/Ilustracija
27.12.2023.
u 14:28

Kazuhisa Yokoyama, jedan od direktora, naklonio se na konferenciji za medije u Tokiju kako bi pokazao svoje kajanje

Luksuzna japanska trgovina Takashimaya ispričala se zbog dostave stotina uništenih božićnih torti od jagoda. Trgovina je na društvenim mrežama naišla na val kritika nakon što je tijekom isporuke uništeno oko 807 od oko 2900 dostavljenih torti.

Takashimaya je preuzela odgovornost te istaknula kako je mnoge razočarala. Kazuhisa Yokoyama, jedan od direktora, naklonio se na konferenciji za medije u Tokiju kako bi pokazao svoje kajanje, navodi BBC.

Također, Takashimaya je objavila kako je torte radila i smrzavala slastičarska firma Win's Ark iz grada Saitame, a dostavljala ih je druga tvrtka, Yamato Transport. Međutim, interna istraga nije utvrdila zašto su pojedine torte dostavljene uništene. 

Mnogi u Japanu slave Božić razmjenom darova te dijeljenjem obroka s najmilijima. Boje crvena i bijela, kao one u torti od jagoda, predstavljaju slavlje. Osim tradicije torti, Japanci na Badnjak jedu hranu iz KFC-a. 

Torta od jagoda iz Takashimaye košta 5400 japanskih jena, odnosno oko 34 eura. Kako je objavljeno na društvenim mrežama, mnoge torte ove su godine stigle otopljene ili slojevi i jagode nisu bili na mjestu. 

"U budućnosti ćemo ojačati odnos s našim poslovnim partnerima kako bismo poboljšali naš sustav upravljanja i spriječili da se to ponovi", kazao je Yokoyama.

VIDEO Ovo se rijetko viđa! Stotine automobila formiralo je ogromno božićno drvce

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije