Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIZA U BJELORUSIJI

Lukašenko iznenadio susjedne zemlje: Objavio da je prisiljen zatvoriti granicu s njima

Aleksandar Lukašenko
Foto: Reuters/PIXSELL
17.09.2020.
u 23:03

Bjelorusija je u političkoj krizi od predsjedničkih izbora 9. kolovoza obilježenih optužbama za prevaru koje su izazvale masovne prosvjede protiv Lukašenka, na vlasti od 1994.

Bjeloruski predsjednik Aleksander Lukašenko izjavio je u četvrtak da je Bjelorusija prisiljena zatvoriti granicu s Poljskom i Litvom te pojačati kontrolu na granici s Ukrajinom.

Bjelorusija je u političkoj krizi od predsjedničkih izbora 9. kolovoza obilježenih optužbama za prevaru koje su izazvale masovne prosvjede protiv Lukašenka, na vlasti od 1994.

Glasnogovornik poljske vlade Piotr Muller rekao je Reutersu kako Poljska nema nikakve informacije o tome da je granica zatvorena.

Poljsko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je agenciji PAP da granica funkcionira uobičajeno, prema informacijama granične policije.

Šef litvanske granične službe Rustamas Liubajevas također je rekao da je na granici stanje normalno. 

Dodao je da su mu bjeloruski graničari rekli kako nisu dobili nikakve naredbe ni upute. Pokušavamo prikupiti više informacija, dodao je.

Komentara 5

MP
miroslav.petkovic.7564
23:21 17.09.2020.

Sad gledam na Tv u Moskvi Lukasenko zatvara geanice.Kaze nikakva brzog rata tu nece biti. Niti ce kakvog Majdana tu biti.Govorio u sportskoj dvorani pred trideset tisuca ljudi Do vraga moze doci bolje je svakom mir ida Bjelirusiju ostave na miru.Jer moze sve planuti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije