Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aleksandar Lukašenko

Bjeloruski predsjednik zaprepastio svijet: Otkrio da je tražio oružje od Putina

Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin
Foto: SPUTNIK/REUTERS/PIXSELL
16.09.2020.
u 17:06

Lukašenko, na vlasti u bivšoj sovjetskoj državi od 1994., također je rekao da bi se, nakon što Bjelorusija donese novi ustav, održali novi predsjednički izbori.

Bjeloruski predsjednik Aleksander Lukašenko rekao je u srijedu da je tražio ruskog predsjednika Vladimira Putina da opskrbi Bjelorusiju oružjem dok se suočava s masovnim prosvjedima zbog spornih izbora.

Govoreći ruskome ministru obrane Sergeju Šojguu za vrijeme razgovora u Minsku, Lukašenko je rekao: "Također sam pitao ruskog predsjednika za nekoliko novih tipova oružja".

Nije precizirao koje je oružje tražio od Putina.

"Možemo držati situaciju pod kontrolom ne samo u Bjelorusiji, nego i duž svojih granica", dodao je Lukašenko prema državnoj novinskoj agenciji Belta.

Rusija i Bjelorusija trenutno zajedno provode vojne vježbe koje traju do kraja rujna. Lukašenko je rekao da bi dvije zemlje trebale planirati više vježbi takve vrste.

Lukašenko, na vlasti u bivšoj sovjetskoj državi od 1994., također je rekao da bi se, nakon što Bjelorusija donese novi ustav, održali novi predsjednički izbori.

Komentare je izrekao dva dana nakon što ga je Putin primio na razgovore u crnomorskom ljetovalištu Sočiju gdje je ruski predsjednik Bjelorusiji dodijelio 1,5 milijardu dolara kredita.

Komentara 8

MP
miroslav.petkovic.7564
18:39 16.09.2020.

Vabriga pa ja sam tamo.Svi bise trebali ugledat u njihove gradove zemlja kao iz bajke.Sva se zeleni i zasadeno sa zitarican.Bozja zemlja

MP
miroslav.petkovic.7564
17:21 16.09.2020.

Rusija je tamo investirala sto milijardi sad kredita milijardu ipol u tu divnu zemlju Bjelorusiju koja je zivila u miru i spokoju..Mnoge zemlje trebaju se ugledat na Bjelorusiju cistocu gradova sve renovirano i bjeli se nemoguce.Drugo toje jedan narod nijebnikakvo cudo stoce im dat.Rusija nece gledat nikakav cirkus na svojin granican

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije