Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik Sabora o Mesiću, Sanaderu...

Luka Bebić: Sanader nije imao namjeru rušiti Vladu

bebić
Foto: Mišo Lišanin/Vecernji list
1/2
05.01.2010.
u 11:09

Sanader nije imao nikakve namjere rušenja predsjednice. Htio je dinamizirati stvari u HDZ-u. Dijelom to mislim jer sam njegov prijatelj, a jednim jer to nisu bile pučističke namjere kako se želi prikazati, rekao je Luka Bebić.

Luka Bebić, predsjednik Sabora, u intervjuu za Novu TV komentirao je najnovije događaje na političkoj sceni. Osvrnuo se na jučerašnje izbacivanje iz HDZ-a Ive Sanadera, ali i na izjavu predsjednika države Stjepana Mesića koji spominje njegovo, kako Bebić kaže, "navodno sudjelovanje u puču" i koji je zatražio Bebićevu ostavku.

- Svatko ima pravo na poimanje demokracije, ustavnih sloboda pa tako i odlazeći predsjednik. On je ničim izazvan mene prozvao pučistom - rekao je Bebić. Pokušao je i objasniti predsjednikove motive za svoje izjave.

Bebić: Mesić svakom loncu poklopac
- On se voli miješati u svašta. Nema stvari koje ne komentira. Nema kante i lonca na kojoj nije bio poklopac. To je stil koji ne prolazi ili će barem prolaziti još kratko - rekao je Bebić.

- Kada njega (Mesića op.a) netko komentira, on kaže za njega da je šaljivdžija i ismijava nekoga tko argumentirano nešto protiv njega govori - istaknuo je Bebić.

Na pitanje kako komentira istup Ive Sanadera koji je u nedjelju na sastanku, između ostalog, kritizirao i premijerku Jadranku Kosor, Bebić je istaknuo da to nije bilo ni mjesto niti vrijeme, a niti način kako neke stvari pokrenuti.

 - Sanader nije imao nikakve namjere rušenja predsjednice. Htio je dinamizirati stvari u HDZ-u. Dijelom to mislim jer sam njegov prijatelj, a jednim jer to nisu bile pučističke namjere kako se želi prikazati - zaključio je Bebić. Tvrdi da ga Sanader nije zaveo.

- Na mjestu Jadranke Kosor napravio bih još jedan pokušaj razgovora sa Sanaderom u kojem bih sve iznio na tapet. Dao bih mu da iskaže sve svoje namjere. On je iskazao to što se iskazalo kao nešto što bi moglo destabilizirati stranku. Ja ga ne bih izbacio zbog toga što je preuzeo HDZ kad je bio na dnu i zatim donio pobjedu. On je sad izbrisan iz HDZ-a, rekao je Bebić.

Ako treba, branit će se
-Prijatelj sam sa Ivom Sanaderom i to ne od jučer. No to me neće spriječiti da konstruktivno radim za moju stranku i državu. Premijerka i ja možemo nakon ovoga normalno funkcionirati i profesionalno i ljudski. U ovih šest mjeseci suradnje sa Kosor, ja bih volio da se iznese što sam pogriješio u odnosu s njom, dodao je Bebić.

Na pitanje je li nakon ovih događaja slabiji ili jači unutar HDZ-a? Bebić je istaknuo da ne mislim da je slabiji niti jači. -Možda je percepcija da sam slabiji, ali ja mislim da nije tako. Ako mi netko želi lomiti kičnu, ja ću se braniti, zaljučio je Bebić.

"Nisam sudjelovao u puču, za razliku od Mesića 1994."
Ranije se Bebić oglasio priopćenjem u kojem tvrdi da nije inicirao niti sudjelovao u pučevima, ali ističe "da je demokratsko pravo svakoga, pa i predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića koji je na odlasku, na vlastito poimanje ustavnog poretka i demokracije uključujući tu i unutarstranačku demokraciju."

- Nije u tradiciji Hrvatskog sabora i predsjednika Hrvatskog sabora da iniciraju ili predvode bilo kakve pučeve (osim u jednom slučaju). Nisam sudjelovao ni u pokušaju puča radi destabilizacije ovih institucija (Sabora, Vlade i predsjednika Republike) niti 1994. godine u najdelikatnijoj i najtežoj fazi Domovinskog rata, a tada je pokušaj puča predvodio tadašnji predsjednik Hrvatskog sabora Stjepan Mesić - piše u svom priopćenju Luka Bebić.

Komentara 385

OB
-obrisani-
18:48 05.01.2010.

05.01.2010. u 18:46h BlackWolfie je napisao/la: nismo svi rodjeni u Hrvatskoj, ali ipak pokusavamo sacuvati jezik i kulturu, kako tako

OB
-obrisani-
19:58 05.01.2010.

@ Pravi-Crovata HVALA!

PI
Pippo9
18:03 05.01.2010.

Mesić se počeo petljati u previše stvari i hvala Bogu da mi je netko rekao da ušuti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije