Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOZAČI OGORČENI Stotine čitatelja žale se Večernjem listu

Loše gorivo u Otočcu danas zaustavilo i ralicu za snijeg

VL
Autor
Nikola Sever Šeni
15.01.2009.
u 19:19

Iako su temperature u Hrvatskoj znatno porasle u odnosu na tjedan prije, stotine čitatelja i dalje se javljaju u redakciju Večernjeg lista zbog problema sa smrzavanjem goriva. Za goriva s nekih benzinskih crpki previše je bila i temperatura od minus tri stupnja! Svi su zbog lošeg goriva imali goleme troškove. A u Lici je zbog smrznuta goriva sve stalo. U Otočcu se smrznulo dizelsko gorivo u ralici za čišćenje snijega.

Veći dio Like i dalje bez struje, Gračac nema ni vodu

Ledena kiša i zrnati snijeg okovali Hrvatsku

U Kliniku za tramatologiju stižu nove žrtve bijelog kaosa

Snijeg na zagrebačkim cestama

– Temperatura je danas bila minus dva do minus tri stupnja, prava sitnica za radni stroj – kaže vlasnik H. P., ali njegova je ralica upalila, minutu-dvije radila i ugasila se. Sličnih je priča na stotine, a s benzinskih crpki ni riječi.

Iz Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja poručuju kako su donijeli Program praćenja kakvoće tekućih naftnih goriva za 2009. godinu sa svrhom da se provjerava da li goriva koja se stavljaju na tržište i koriste u prijevoznim sredstvima i energetskim objektima udovoljavaju Uredbom propisanim značajkama kakvoće goriva, a posebno propisanoj količini sumpora u gorivima.

Time se smanjuje štetno djelovanje onečišćujućih tvari koje nastaju izgaranjem naftnih goriva na okoliš i zdravlje ljudi.


Kakva su iskustva čitatelja s eurodizelom na Ininim crpkama?

Marko, Zagreb
Imao sam problema s gorivom kupljenim na Ininoj crpki. Auto je trokirao, nije htio primiti gas... Problem sam riješio benzinom s druge crpke.

H. P., Otočac
Iako u noći nije bilo ispod -3 ili -4 u Lici, smrznulo mi se gorivo. Bio bi to samo moj problem da nije riječ o ralici koja čisti nekoliko općina.

Željko, Zagreb
Točio sam eurodizel na Ininoj benzinskoj u Zagrebu. Auto je fiat bravo star 3 mjeseca. Završio sam sa šlep službom u servisu. Cijena 430 kuna.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije