Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Lorencin: HTZ ima najmanje posla tijekom ljeta

Na dolaske turista utječu mnogi faktori među ostalima i vrijeme i raspored praznika, kazao je Lorencin
01. kolovoza 2014. u 17:42 8 komentara 403 prikaza
Ministar Darko Lorencin sudjelovao u vježbi GSS-a
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Ministar turizma Darko Lorencin u emisiji Hrvatska uživo HTV-a komentirao je dosadašnju turističku sezonu i famoznu 'srpanjsku rupu'.

 - Svake godine u srpnju se ponavlja ista priča. Kad govorimo o nedostatku gostiju u srpnju moramo imati na umu da su naši glavni proizvodi sunce i more. Na dolaske turista utječu mnogi faktori među ostalima i vrijeme i raspored praznika, ali i politika koja se vodi po određenim destinacijama, kazao je ministar.

O kritikama zbog nameta autobusnim prijevoznicima Lorencin je rekao kako su dati nalozi da se prikupe podaci po svim većim kućama koje koriste usluge autobusnih prijevoznika te najavio kako će reagirati nakon analize podataka.

 - Za prvih 6 mjeseci ove godine imamo 7 posto više noćenja domaćih turista. U dolascima je to oko 3 posto, a kad je riječ o automobilskom prometu moguća su odstupanja u podacima koji se prikupljaju anketno i djelomično putem procjena, rekao je Lorencin.

Ministar je istaknuo kako naš turizam ima strategiju, a trenutno se puno pozornosti posvećuje pred i postsezoni.

 - Iz strateškog marketing plana hrvatskog turizma izvlačit će se odgovori po pitanju brandiranja i marketinga do 2020, a najpovoljniju ponudu za izradu dao je španjolski THR. Određenim dijelovima nismo bili zadovoljni, a sljedeći tjedan ćemo o njoj razgovarati na turističkom vijeću. Izradom strategije upravlja turističko vijeće koje se većinom sastoji od ljudi iz privatnog sektora, kazao je Lorencin.

O kritikama zbog izbora čelnika HTZ-a tijekom ljeta rekao je kako su one neutemeljene jer HTZ zbog priprema tijekom ostatka godine ima najmanje posla upravo tijekom ljeta.

 - HTZ mora evoluirati, ali čitav sustav predstavništva mora se prilagoditi. Sve ovo što radimo predstavlja reorganizaciju

>> Od 17 direktora HTZ-a samo je troje Istrana

>> 'Srpanjska rupa prati nas 40 godina'

Župnik
zbog korone
Župnik u pismu vjernicima: Domove sami blagoslovite, a nama samo uplatite novac na račun
HT e-Liga
INTERVJU
'Nakon uspjeha HT e-Lige, još jače ulazimo u e-gaming segment'
  • ćaćaća:

    blago nama..sve stručnjak do stručnjaka..

  • tamanitelj:

    Glavno da zna voziti helikopter

  • ANM:

    A zašto bi se ministar bavio problemima u turizmu? Slijedeće godine (kad više neće biti ministar) i svi gosti odu u Grčku, bemu se je on je sebi osigurao!