Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Simulirana akcija

Lorencin sudjelovao u vježbi GSS-a: Pogledajte što je sve morao proći!

Darko Lorencin sudjelovao u vježbi GSS-a
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/16
09.07.2014.
u 18:11

Ministarstvo turizma već dugi niz godina financijski podupire rad HGSS-a, a ove smo godine udvostručili taj iznos - izjavio je ministar Lorencin.

Ministar turizma Darko Lorencin, sudjelovao je danas na vježbama Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) održanima u Omišu, odnosno u Radmanovim mlinicama.

Vježbe su simulirale akcije spašavanja uz pomoć helikoptera i spašavanja na vodi. Ministar je s pripadnicima HGSS-a također obišao i lokaciju novog centra pustolovnih aktivnosti na vodi. Tom je prilikom ministar naglasio važnu ulogu HGSS-a u izgradnji imidža Hrvatske kao sigurne turističke destinacije.

- Velik broj akcija spašavanja, kao i njihove redovne aktivnosti, dokaz su da HGSS ima vrlo važnu ulogu u pozicioniranju Hrvatske kao sigurne destinacije. Ministarstvo turizma već dugi niz godina financijski podupire rad HGSS-a, a ove smo godine udvostručili taj iznos. Tako će se osim financiranja redovitog rada, dio novca iskoristiti u pripremi projekta s ciljem povlačenja sredstava iz EU fondova kako bi se uspostavio cjelovit sustav funkcioniranja HGSS-a u smislu njegove turističke djelatnosti - rekao je Lorencin.

Pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić, izjavio je kako njihove aktivnosti ne obuhvaćaju samo akcije spašavanja. - Iako gotovo svaki dan imamo aktivnosti spašavanja i intervencije, HGSS svojim djelovanjem otvara nove prostore za razvoj sportskog i pustolovnog turizma te tako doprinosi razvoju nove ponude. Priprema preventive, uređivanje staza i osposobljavanje vodiča zapravo čine 95 posto naših aktivnosti, dok se samo 5 posto odnosi na akcije spašavanja - poručio je Prizmić.

Tijekom boravka u Omišu, ministar je obišao projekt adrenalinskog parka Zipline, čiju je realizaciju podržalo i Ministarstvo turizma preko programa Inovativni turizam. Park se sastoji od osam žica ukupne duljine 2100 metara na visini od 150 metara, koje se nalaze u kanjonu rijeke Cetine, 3 kilometra od Omiša. Cjelokupni program spuštanja po žicama traje tri sata te pruža nezaboravne doživljaje u prekrasnoj prirodi.

Ministar je na kraju zahvalio HGSS-u i pritom napomenuo kako im je posao doista težak. Iz HGSS-a poručuju kako se prije odlaska na pustolovne aktivnosti važno dobro pripremiti, upozorivši posebno na dobru obuću i pitku vodu.

>> Raste broj dolazaka i noćenja: Evo koji turisti najviše dolaze u Hrvatsku!

>> Turisti svjedočili dramatičnom spašavanju Austrijanke iznad Baške!

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije