Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podignuta uzbuna

Lopovi ukrali opasni radioaktivni materijal u Meksiku

nuklearni otpad
Foto: Ilustracija: DPA/PIXSELL
16.04.2015.
u 07:53

Spremnik s Iridijem 192 ukraden je iz kamiona u Cardenasu

Meksičke vlasti podignule su uzbunu u nekoliko meksičkih saveznih država nakon što su u ponedjeljak lopovi ukrali potencijalno smrtonosni radioaktivni materijal koji se koristi u industrijskoj radiografiji, javlja AFP, a prenosi Yahoo News.

Spremnik s Iridijem 192 ukraden je iz kamiona u Cardenasu, gradu koji se nalazi u južnoj državi Tabasco, priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova. Krađu je prijavila kompanija ''Garantia Radiografica e Ingenieria''.

Ministarstvo je objasnilo da ako se ne rukuje s pravilnom zaštitom radioaktivni materijal može uzrokovati trajne ozljede osobi koja njime rukuje ili koja je kratko vrijeme bila u kontaktu s njime. 

>> Radioaktivni materijal bolnica prerano bacila u komunalni otpad!

Komentara 1

Avatar nocni_kupac
nocni_kupac
01:09 17.04.2015.

I sta ce sa tim radioaktivnim materijalom ? Ne mogu ga nigdje prodati niti iskoristiti ni za bilo sta. Bolje bi bilo da su ukrali par sendvica i najeli se posteno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije