Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zapalili se pragovi

Lokaliziran požar kod željezničke postaje u Kistanjama

pozar (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/8
02.07.2011.
u 14:35

Buknuli su odloženi drveni željeznički pragovi koji su inače vrlo zapaljivi, a požar je zaprijetio i okolnim kućama u Kistanjama, tvorničkoj zgradi i drugome. Požar je lokaliziran iza 18 sati

KISTANJE - Veliki požar se zapalio nešto prije 12 sati u Kistanjama, nedaleko od tamošnje željezničke postaje. Buknuli su odloženi drveni željeznički pragovi koji su inače vrlo zapaljivi, a požar je zaprijetio i okolnim kućama u Kistanja, tvorničkoj zgradi i drugome.

Kako smo doznali od oklajskih dobrovoljnih vatrogasaca koje smo zatekli nedaleko odatle, požar se u početku činio bezazlenim, no ubrzo se proširio pomognut jakom burom. U pomoć su pozvani vatrogasci iz zapadnog dijela Šibensko-kninske županije te kanaderi s brojnim vozilima.

Kako doznajemo, vatrogasci su se posebno pribojavali kako se ne bi zapalile određene štetne tvari koje bi se mogle nalaziti odložene u blizini željezničke postaje i spomenute tvornice.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje je iza 18 sati priopćila da je požar lokaliziran:

Požar otvorenog prostora na području Kistanja uz željezničku postaju (za kojeg je Županijski vatrogasni centar (ŽVOC) Šibenik  zaprimio dojavu 2. srpnja 2011. u 11.53 sati)  lokaliziran je u 18.05 sati.
Izgorjelo je oko 1000 -1500 komada starih drvenih pružnih pragova, 2 metra visine i 50 metara dužine.
U gašenju su sudjelovali JVP Knin, DVD Drniš, Kistanje, Ervenik, Dubravice, Zaton i Knin sa ukupno 19 vatrogasaca i 9 vozila. Na požarište su bila upućena 2 Canadaira.
U tijeku je sanacija požarišta.

 

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
17:18 02.07.2011.

\"U pomoć su pozvani vatrogasci iz zapadnog dijela Šibensko-kninske županije te kanaderi s brojnim vozilima.\" Kanaderi sa kojim brojnim vozilima???????? Osim toga kako ce kanaderi gasiti pozar vodom kada gore zeljeznicki pragovi puni kemikalija i ulja???

OB
-obrisani-
17:22 02.07.2011.

možda je to onaj monstrum naredio ženi da skrije dokaze!

SA
santos008
21:32 02.07.2011.

Ako imamo sezonske konobare ,kuhare i sobarice zasto ne bi imali u sezoni i 200-tinjak ljudi koji ce paziti na sume [ po mogucnosti nepusaca.Neka Vlada malo o ovoe malo razmisli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije