Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRATSKA POSLA Sedmeročlana obitelj Druško 14. srpnja mora iz kuće gdje živi 26 godina

Logorovat ćemo na Trgu

otv-02-txt.jpg
import
11.07.2006.
u 18:24

Iako već 26 godina stanuje na istoj adresi, sedmeročlana obitelj Druško 14. srpnja mora iseliti iz obiteljske kuće na Črnomercu. Drugi smještaj nemaju, u podstanare ne mogu jer samo jedan član radi. Budu li izbačeni, kažu, utaborit će se na Trgu bana Jelačića.


Kuću iz koje treba biti deložirana obitelj Druško smatra djedovinom. Tu živi 54-godišnja Zorica Druško s tri sina Danijelom, Ivanom i Antonijem, snahom Nikolinom i dvoje unučadi Markom i Davidom. Sa suprugom se uselila u njegovu obiteljsku kuću 1980., nakon čega je svekrva zahtijevala da potpišu ugovor o podstanarstvu.

- Riječ je o dvije kuće, u prvoj je stanovala svekrva, a mi smo se uselili u drugu. Kako je taj prostor do našeg useljenja iznajmljivan i imala problema s podstanarima, potpisali smo taj komad papira - priča uzrujana Zorica Druško. Prije pet godina svekrva se razboljela, i njezin drugi sin potpisuje ugovor o doživotnom uzdržavanju. Zoričin suprug je u međuvremenu umro, a njegov brat sada traži obje kuće.

- Na sudu je prikazivao da je riječ o jednom objektu, proces je završio u godinu dana i već imamo sve presude, a posljednjih pet godina smo na sudu jer smo podnijeli zahtjev za razvrgavanjem ugovora o doživotnom održavanju između svekrve i brata moga pokojnog supruga, i još se ništa nije riješilo - kaže Zorica Druško. Ročište je zakazano za prosinac, pa obitelj Druško želi da se deložacija odgodi do tada, jer bi se na tom sudu trebalo utvrditi tko je pravi vlasnik kuće.

Mili moji, kuda koji
- Zvala sam socijalnu radnicu da je pitam što će biti s nama u slučaju da nas deložiraju, a ona je rekla da Zorica ide u starački dom, suprug, njegova braća i ja na cestu, a moja djeca u dom. Ne možemo na to pristati - zaključila je snaha Nikolina.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije