Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ljetna škola ide dalje, u promijenjenom obliku

Prije nego se izradi koncept nove Ljetne škole aferama uzdrman Ekonomski fakultet u Zagrebu u svibnju će dobiti novog dekana i to po drugačijoj proceduri od dosadašnje.
03. ožujka 2010. u 13:30 2 komentara 76 prikaza
tipurić
Foto: Arhiva VL/Anto Magzan

Međunarodna ljetna škola ekonomije u obliku u kojem je do sada postojala više nije moguća. No, u izmjenjenom obliku može nastaviti djelovati. Treba samo napraviti temeljite promjene u konceptu rada škole što je moguće izvesti do kraja tekuće akademske godine. Potvrdila je to vršiteljica dužnosti dekana Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Melita Kovačević, koju je na tu funkciju postavio rektor Aleksa Bjeliš nakon što je suspendirao bivšeg dekana Darka Tipurića.

Time su studenti dobili odgovor na pitanje koje ih najviše zanima - hoće li ikada više moći pohađati ljetnu školu? No, sada znaju da to neće biti niti približno ista škola gdje su se posljednje tri godine "legalno kupovali ispiti", odnosno polagali predmeti uz gotovo stopostotnu prolaznost, nakon čega se ocjena upisivala u indekse. A prije nego se izradi koncept nove Ljetne škole, aferama uzdrman Ekonomski fakultet u Zagrebu u svibnju će dobiti novog dekana i to po drugačijoj proceduri od dosadašnje.

Odlučilo je to na jučerašnjoj maratonskoj sjednici Fakultetsko vijeće nakon što je prihvatilo izmjene Statuta. Nasljednika smijenjenog Darka Tipurića neće više birati 170 članova vijeća u širem sastavu već njih 156. Promijenit će se i sastav članova vijeća. Činit će ga većinom stariji profesori, odnosno oni sa znanstveno-nastavnim znanjem dok se broj znanstvenih novaka i asistenata u Vijeću smanjio. Na sjednici je također imenovana radna skupina koja će se idućih mjeseci pozabaviti poslovanjem međunarodne ljetne škole zbog koje je dekan Tipurić i smijenjen, a Sveučilište je odlučilo osnovati etičko povjerenstvo kojemu će zadaća biti procijeniti je li rad Ljetne škole bio u skladu s etičkim kodeksom Sveučilišta.

Zadar: Testiranje na Covid-19 u Općoj bolnici
PISMO OBIŠLO HRVATSKU
Prebolio COVID-19 pa otkrio što morate imati doma: 'Korona boli kao sam vrag'
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...
  • santa klaus:

    baš me zanima kakve će posljedice snositi odgovorni...u normalnoj zemlji ne bi smjeli više stati za katedru

  • stijef:

    doista dramaticne promjene u nacinu biranja dekana na ekonomiji :-))))))))))))) pa jeste li vi normalni? sto je tu novo? znanstveno-akademska korupcija vlada na sveucilistu, jer profesori jedni drugima pisu hvalospjeve i pohvaljuju isprazne kvaziznanstvene radove :-)))) sveuciliste je nesposobno za ... prikaži još! samoupravu, kao sto je to bila i socijalisticka drzava; sveucilistu treba nametnuti tehnicku upravu izvana, koja se brine za neometano, stedljivo i posteno poslovanje, a akademci trebaju biti tek radna snaga u znanosti, a ne grofovi kojima sustav omogucuje da rade sto god hoce :-)))